Barsa je bila blizu… A onda je Larkin zapucao

Izvor: MozzartSport.com, 22.Dec.2016, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa je bila blizu… A onda je Larkin zapucao

Baskonija sjajno gazi, Kataloncima se ljulja plej-of

U španskom derbiju, Baski su skinuli skalp Kataloncima. U neobično neefikasnoj utakmici, Baskonija je u završnici slomila Barselonu i slavila pobedu 65:62.

Samo devet poena je Baskonija dala u prvoj četvrtini, pa nije ni čudo što su Katalonci bili u vođstvu. Koponen, Tomić i Doelman su doneli Barsi plus 10 protiv Baskonije koja je prve poene postigla posle skoro pet minuta igre. Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je držala vođstvo do kraja poluvremena, ali su se Boboa i Larkin probudili u domaćem timu i nisu dozvolili Kataloncima da odu preko 10 razlike, pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 24:30.

Koponen i Tomić su držali goste u prednosti u većem delu treće četvrtine, ali kada su njih dvojica stala i kada su Boboa, Hanga i kompanija naštelovali nišanske sprave, krenuo je preokret Baskonije koja je u poslednjih 10 minuta ušla sa vođstvom 47:45.

Držala se Barsa i u poslednjem kvartalu, vladala je rezultatska klackalica i neizvesnost, ali je pitanje pobednika prelomio Šejn Larkin sa dve vezane trojke u poslednjih minut i po utakmice. Klaver je promašio trojku za produžetak i pobeda je pripala domaćem timu.

Boboa je sa 19 poena bio najefikasniji u domaćem tim, junak Larkin je sakupio 14. Na drugoj strani su se istakli Tomić sa 18, Rajs sa 15 i Koponen sa 13 poena.

Baskonija sa skorom 9-4 deli drugo mesto na tabeli sa Realom i Olimpijakosom. Barseloni se ljuljaju šanse za plej-of pošto je sa skorom 5-8 u grupi timova koji su ispod granice za plasman među osam najboljih. đ

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.