Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 18:07

Barsa i Boka u Maradoninu čast igraće u – Arabiji

Meč zbog godišnjice smrti legendarnog asa 14. decembra

Ostavio je veliki trag legendarni Dijego Armando Maradona i u dresu Barselone i u dresu Boke Juniors, a ta dva kluba su rešila da mu se, simbolično, posthumno oduže.

Barsa i Boka su zakazali utakmicu 14. decembra, koja će nositi naziv Maradona Kup, jer će se igrati za trofej sa imenom nezaboravnog Argentinca. Jedino što malo bode oči u celoj plemenitoj ideji je da će se meč igrati u – Saudijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Arabiji. Prestonica Rijad će biti organizator, a susret će se igrati na Mrsul Parku, koji prima 25.000 gledalaca.

Maradona je karijeru počeo u Argentinos Juniorsu, a onda je prešao u Boku Juniors kada je imao 21 godinu i zadržao se samo godinu dana, pošto je odatle prešao u Barselonu, u kojoj je bio dve godine. Na samom kraju karijere Dijego je još dve sezone odigrao za Boku.

Period u Španiji mu je bio uspešniji, jer je Maradona na Nou Kampu proslavio osvajanje Kupa Španije, Superkupa Španije i Liga kup. Ipak, najveće uspehe Dijego je ostvario u Napoliju, ali Italijani nisu pozvani u Rijad, bar ne ovu godinu.

Poslednji put su Barsa i Boka igrali međusobno 2018. godine na Đoan Gamper trofeju i tada je katalonski klub slavio sa 3:0.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.