Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2020, 11:00

Barsa briznala grešku i hoće da je ispravi, ali pita se Mančester Siti

Katalonci bi da vrate nekadašnjeg kapitena mlađih kategorija koji ove sezone blista u dresu Građana

Pisali smo već o katalonskom “FK Holivudu“ u šta se Barselona pretvorila poslednjih godina, negde od dolaska Đozepa Bartomeua na čelo kluba. Krenulo je sa dovođenjem skupocenih igrača, a plodove “La Masije“ koji su nedugo pre toga činili okosnicu tima, odjednom su ubirali drugi timovi. Ove godine ekipu je uzdrmala kriza, silni “bačeni“ milioni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izgleda neće biti dovoljni ni za titulu u Primeri i u upravi kluba se sada češu po glavi. Reklo bi se da su priznalni grešku i sada bi da vrate sve odbegle sinove.

Prvu su pokušali da isprave sa Pablom Morenom iz Juventusa, 18-godišnjakom koji važi za jednog od najtalentovanijih španskih napadača, ali je Mančester siti preduhitrio i oteo joj ga ispred nosa, i Katalonci bi sada da se osvete – tako što će iz mančesterskog kluba, prema navodima katalonskog Sporta, vratiti nekadašnjeg kapitena mlađih kategorija, Erika Garsiju.

Mladi Španac je Barselonu napustio 2017. godine iz istog razloga kao i ostali učenici “La Masije“ - zbog neukazane šanse – što je izazvalo čuđenje u katalonskom klubu, s obzirom da ga je pod svoje uzeo Karles Pujol još pre njegovog šesnaestog rođendana i od tada vodio brigu o njegovoj karijeri. Pep Gvardiola je znao o kakvom se igraču radi, bivši sportski direktor Barselone, a sada Sitija, Ćiki Berigistajn iskoristio je dobre odnose sa legendom katalonskog kluba, te španski stručnjak nije propustio priliku da ga “pokupi“, godinu dana pošto je seo na klupu Građana.

Međutim, na debi u Premijer ligi morao je da čeka do ove sezone. Prilika mu se ukazala usled čestih povreda Ajmerika Laporta i Džona Stounsa, te odlaska Vinsenta Kompanija inepouzdanosti Nikolasa Otamendija imalo je reći da je oduševio. Mada, tako nešto se moglo naslutiti i pre njegovog prvog starta u prvenstvu protiv Šefilda krajem prošle kalendarske godine. Govorili su Kajl Voker i Rahim Sterling kako Garsiji ne promiče ni najsitniji detalj, kako utakmice sa klupe posmatra poput menadžera, Gvardiola je isticao njegovu neverovatnu zrelost i manjak grešaka koje pravi uzevši u obzir njegove godine. I zaista, zbog svoje visine (1,83m) i slabe fizičke građe, Španac se trudi da izbegava duele čitajući namere protivnika. Pritom, obrisi “La Masije“ vide se i u trenucima kada Siti ima loptu u posedu. Garsija vešto barata loptom, bez problema je iznosi i gradi igru iz poslednje linije. Svaki veliki klub danas traži igrača sa takvim sposobnostima, pa i Barselona, pogotovu što je Đerar Pike dobrano gazi ka 34. godini života.

Garsija ima prilično “slab“ ugovor sa Sitijem do jula 2022. godine i Barsa bi upravo to želela da iskoristi, ali Siti radi na tome da izbegne takav scenario. Britanski San piše da je uprava mančesterskog kluba spremna da Garsiji ponudi novi, petogodišnji ugovor i platu podigne sa 12.000 funti na 40.000.

Ukoliko ostane u Sitiju, mogao bi u narednim godinama da oformi jedan od jačih štoperskih tandema sa Laportom. S druge strane, odabere li povratak u Barselonu, krenuće putem Pikea, čoveka koga bi u Kataloniji trebalo da zameni, s obzirom da je 33-godišnji defanzivac svoje mesto na Nou Kampu “zaradio“ upravo preko Mančestera.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Barsa priznala grešku i hoće da je ispravi, ali pita se Mančester Siti

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2020

Katalonci bi da vrate nekadašnjeg kapitena mlađih kategorija koji ove sezone blista u dresu Građana..Pisali smo već o katalonskom “FK Holivudu“ u šta se Barselona pretvorila poslednjih godina, negde od dolaska Đozepa Bartomeua na čelo kluba. Krenulo je sa dovođenjem skupocenih igrača, a...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.