Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 04:14

Baksi rasturili Sikserse u derbiju (VIDEO)

Boston lako sa Finiksom...

Posle dva vezana poraza Milvoki Baksi slavili su u derbiju protiv Filadelfije, učvrstivši svoje pozcije u TOP 6 - 124:117. Siksersi su u krizi i to je potvrđeno trećim porazom u nizu koji im sada već ugrožava lidersko mesto na Istoku. Baksi su dominirali pune tri četvrtine, stekli 20 razlike već u prvoj deonici (33:13), da bi kasnije samo dozirali. Tek kada su domaći povukli startere sa parketa Filadelfija je smanjila na pristojnu razliku i izvukla >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << častan poraz.

Janis Adetokunbo ubacio je 27 poena kod pobednika, dodavši 16 uhvaćenih lopti i šest asistencija. Kris Midlton sakupio je 24, a Bobi Portis sa klupe 23, uz izvanrednih 5/5 za tri poena. Milvoki je generalno noćas sjajno šutirao za tri - 20/40. U poraženom sastavu Džoel Embid je forsirao (9/21 iz igre) i meč završio kao najefikasniji - 24 poena.

U borbi za direktan plasman u plej-of Boston je tukao drugoplasiranu ekipu iz Zapadne konferencije - Finiks Sanse (99:86). Samo u dva navrata tokom prve deonice gosti su imali po poen prednosti. U najvećem delu susreta najtrofejniji tim NBA lige imao je dvocifrenu prednost. Izgledalo je sredinom treće deonice da je sve gotovo, poveli su domaći sa 66:45, međutim uslediće serija Sansa 14:2 i povratak u život. Dramu ipak nismo videli. Tokom poslednjih 12 minuta Finiks je samo u dva navrata spustio razliku ispod deset, tako da je Boston rutinski priveo utakmicu kraju.

Kemba Voker sa 32 poena bio je najbolji u pobedničkom sastavu. Džejsona Tejtuma baš nije išlo (šut iz igre 3/17 i pet izgubljenih lopti), ali je ipak sakupio 15 koševa, dok je Markus Smart dodao 11. Na drugoj strani Kris Pol je brojao 22, a Devin Buker do 15. Gosti su kriminalno šutirali iz daljine, pre svega za tri - 6/35.

Nju Orleans Pelikansi prekinuli su seriju od četiri neuspeha lako savladavši Orlando (135:100), tako da i dalje imaju pravo da se nadaju doigravanju. Brendon Ingram sakupio je 29 poena, a Zajon Vilijamson 23, uz 9/12 iz igre.

Orlando preskroman, najmanje loš Mo Bamba sa 17 koševa...

SVI NOĆAŠNJI REZULTATI

Boston - Finiks 99:86

/Voker 32 - Pol 22/

Milvoki - Filadelfija 124:117

/Adetokunbo 37 - Embid 24/

Orlando - Nju Orleans 100:135

/Bamba 17 - Ingram 29/

San Antonio - Detroit

Čikago - Šarlot

Dalas - LA Lejkers

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.