Bajern traži pravu zamenu za Balaka

Izvor: B92, 07.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern traži pravu zamenu za Balaka



Najbolji mladi igrač Nemačke, Lukas Podolski, mogao bi da bude zamena za Mihaela Balaka, tvrde nemački mediji, najavljujući moguće poteze uprave Bajerna ovog leta. Prvak Nemačke ostaće bez kapitena reprezentacije koji, skoro je izvesno, odlazi u Čelsi, a dvadesetogodišnji napadač Kelna mogao bi da bude dostojna zamena.

Podolski nije isti tip igrača, ali bi mogao da bude ozbiljno pojačanje u napadu, a Keln, klub u kom je igrao do sada, napušta prvu Bundesligu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Nastavićemo sa razgovorima, pokušaćemo da ga dovedemo do 1. jula," rekao je menadžer Bajerna, Uli Henes i dodao da su razgovori sa menadžerom igrača bili uspešni ali da ostaje dogovor dva kluba.

Henes je rekao da je Bajern zainteresovan i za Danijela Van Bujtena, kapitena Hamburgera, ekipe koja je odigrala dobru sezonu i nalazi se na korak od plasmana u Ligu šampiona.

"On je rekao da hoće da dođe u Minhen, ostaje da vidimo kakav je stav njegovog kluba," objasnio je Henes kakave su mogućnosti da Bavarci angažuju dvadesetosmogodišnjeg Belgijanca.

Balak je postigao 13 golova za Bajern ove sezone, očekuje se da Podolski bude toliko efikasan, ali prazninu u sredini moraće da popuni još neki igrač. Jedno od rešenja mogao bi da bude Paragvajac Hulio dos Santos, dvadesetdvogodišnjak koji je u Bajernu od januara, ali nije debitovao za prvi tim u utakmicama Bundeslige.

"On će značajno napredovati," kaže Henes.

Bajern je ove sezone osvojio 'duplu krunu' i postao prvi nemački klub koji je dve godine zaredom osvojio oba domaća trofeja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.