Bajern osvajač Super kupa Nemačke!

Izvor: Sportske.net, 05.Avg.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern osvajač Super kupa Nemačke!

Bajern je uspeo da nakon penala osvoji Super kup Nemačke i to na Signal Iduna Parku.

Super kup Nemačke ove sezone pripada Bajernu iz Minhena.

Ekipa koju ove sezone predvodi Peter Boš je bila na pragu da savlada Bajern iz Minhena, osvajača Bundeslige, ali je na kraju izgubila nakon penala. U regularnom delu je bilo 2:2 (1:1), a nakon penala 4:5 za Bajern.

Početno opipavanje snaga je brzo prošlo, šansu za gol smo videli već u 11. minutu kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Levandovski loše šutirao. Ipak, samo minut kasnije, velika šansa za Dortmund i vođstvo crno-žutih.

Lopta je nenadano došla do Kristijana Pulišića, ovaj momak je uspeo da izađe 1 na 1 sa golmanom Bajerna Ulrihom i da ga savlada za 1:0.

Bajern se trgnuo i Levandovski je proradio, vrlo brzo.

Kimih je dodao do Levandovskog, poljski napadač je u svom stilu uspeo da savlada golmana Burkija.

Upravo je Burki do kraja poluvremena briljirao, zaustavio je šut Tomasa Milera, a zatim je uspeo da odbrani i udarac Sebastijana Rudija, pa je uspeo da sačuva svoj tim.

Bez velikih prilika u nastavku, a onda taj 71. minut utakmice. Bajern je imao dobru priliku, izgubili su loptu u kaznenom prostoru Borusije, a onda kontra na drugoj strani. Osman Dembele upošljava Obamejanga, koji vara Ulriha za 2:1!

Držala se Borusija sve do 88. minuta meča. Tada je Rudi izveo slobodan udarac, Zule je najviše skočio i pogodio prečku, fudbaleri Dortmunda nisu nakon toga uspevali da izbae loptu iz peterca, da bi Džošua Kimih uspeo da pogodi za 2:2!

Penali su odlučivali pobednika, a Dembele, Filip, Obamejang, i Kastro su bili sigurni za Borusiju, a za Bajern Levandovski, Riberi, Rudi, Vidal i Zule.

Promašili su penale Rode i Bartra za Borusiju, a Kimih za Bajern.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.