Bajern nadigrao Leverkuzen, goleada na Baj Areni

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 18:28

Bajern nadigrao Leverkuzen, goleada na Baj Areni

U nastavku 30. kola Bundeslige odigrane su četiri utakmice na kojima je viđeno mnogo golova, dramatičnih obrta, dva meča su odigrana bez pobednika a u prva dva su pobede odnele gostujuće ekipe. Na gostovanjima su slavili Bajern sa 4:2 nad Leverkuzenom, a Majnc je nadigrao Ajntraht sa 2:0.
Minhenski Bajern je novom pobedom u derbiju 30. kola na Baj Areni protiv Bajera sa 4:2 došao na korak od osvajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nove titule, osme po redu u Bundesligi.

Domaćini su prvi došli do gola već u desetom minutu meča, ali su gosti nastavili pritisak i uspeli da dođu da dođu do preokreta 17-tak minuta kasnije. 
Prvo je Kingsli Koman postigao izjednačenje na asistenciju Goreckog, a potom se i Gorecki upisao u listu strelaca za preokret od 2:1, da bi u finišu poluvremena u 45. minutu golom Serža Gnabrija za 3:1 Bajern na pauzu otišao sa ubedljivom prednošću.
U nastavku se domaćini nisu predavali, ali je Robert Levandovski golom u 66. minutu razrešio sve dileme o pobedniku. Do kraja meča domađini su samo uspeli da smanje prednost na 4:2 golom Virca u 89. minutu 
Bajern je ubedljivo prvi na tabeli sa 70 bodova, sa 10 bodova više od drugoplasirane Borusije, dok je Bajer peti sa 56 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Borusija iz Menhengladbaha.
I fudbaleri Majnca su na gostovanju nadigrali Ajntraht sa 2:0 ali ovaj poraz za Ajntraht neće biti tragičan jer ostaje na 11. mestu sa 35 bodova, na bezbednih sedam bodova više od Fortune, koja zauzima 16. mesto koje vodi u baraž za opstanak.
Svojevrsno iznenađenje priredili su fudbaleri Paderborna koji su na gostovanju uspeli da odigraju nerešeno sa trećeplasiranim RB Lajpcigom.
Domaćin je poveo u 27. minutu, ali su u 43. minutu ostali sa igračem manje zbog crvenog kartona Upamekana. Gosti su uspeli da održe ravnotežu igre sve do samog kraja meča da bi na kraju iskoristili brojčanu prednost i u drugom minutu nadoknade došli do izjednačujućeg gola.
U  poslednjoj današnjoj utakmici Borusija Dortmund je nadigrala Hertu sa 1:0 na domaćem terenu. 
U prvom meču 30. kola, koji je odigran juče, fudbaleri Frajburga savladali su na svom stadionu ekipu Borusije Mehengladbaha sa 1:0.
Bundesliga 30. kolo:
Petak: Frajburg - Mehengladbah 1:0
Subota:
Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 2:4
Frankfurt - Majnc 0:2
Dizeldorf - Hofenhajm 2:2
Lajpcig - Paderborn 1:1
Dortmund - Herta 1:1
Nedelja:
Verder Bremen - Volfsburg
Union Berlin - Šalke
Augzburg - Keln
Tabela:
Bajern 70, Dortmund 63, Lajpcig 59, Menhengladbah 56, Leverkuzen 56, Hofenhajm 43, Volfsburg 42, Frajburg 41, Herta 38, Šalke 37, Ajntraht 35, Keln 34, Augsburg 31, Union Berlin 31, Majnc 31, Fortuna 28, Verder 25, Paderborn 20.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Florijan Virc najmlađi strelac Bundeslige

Izvor: RTS, 06.Jun.2020

Vezni igrač Leverkuzena Florijan Virc postao je najmlađi strelac u istoriji Bundeslige postigavši drugi gol u 89. minutu meča sa minhenskim Bajernom. U svojevrsnom derbiju 30. kola na Baj Areni Bajern je savladao Bajer sa 4:2 i osigurao prvu poziciju na tabeli. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.