Izvor: Blic, 31.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern demolirao Hertu, Pantelićev jubilarni gol

Fudbaleri Bajerna su demolirali Hertu u Minhenu rezultatom 4:1, a strelac počasnog gola za berlinsku ekipu bio je Marko Pantelić. U drugom meču današnjeg programa 3. kola Bundeslige Štutgart je lagano pobedio Hanover sa 2:0.



Bajern je od samog početka na svom terenu pokazao da želi da zaboravi prve dve utakmice u Bundesligi, pa je Luka Toni u 12. minutu zatresao mrežu rivala. Ofanziva je nastavljena, ali nije urodila plodom sve do drugog poluvremena. Bleda Herta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nekako branila i u prvih 10-ak minuta nastavka, a onda je za 15-ak minuta primila tri gola. Prvi je postigao Filip Lam, koji iako važi za ofanzivnog beka, ne trese mreže u dresu Bajerna. Pogodak posle duplog pasa sa Ze Robertom i šuta sličnog onom sa Svetskog prvenstva bio mu je tek drugi u dresu Bavaraca, prvi posle avgusta 2006. godine. Dva minuta kasnije Švajnštajger je sa bele tačke povisio na 3:0, a sa istog mesta pogodio je i Klose u 70. minutu.

Posle toga je bilo i više nego jasno da Herta neće pobediti ni posle 31 godine u Minhenu, a slabu utehu doneo im je Marko Pantelić u 84. minutu. Bivšem napadaču Crvene zvezde je ovo 40. gol u dresu tima iz Berlina.

Bajernu je ovo bio prvi trijumf u ovoj sezoni, a Štutgart je upisao po drugi put tri boda u laganoj utakmici sa Hanoverom, koja je rešena u prvom poluvremenu golovima Gomesa i Parda iz penala.

Rezultati 3. kola Bundes lige:

Štutgart - Hanover 2:0


(Gomes 18, Pardo 40p)

Bajern - Herta 4:1

(Toni 12, Lam 52, Švajnštajger 54p, Klose 70p - Pantelić 84)

Subota:

Arminija – Hamburger 2:4

Bajer Leverkuzen – Hofenhajm 5:2

Kotbus – Borusija 0:1

Menhengladbah – Verder 3:2

Šalke – Bohum 1:0

Volfsburg – Ajntraht 2:2

Petak

Karlsrue – Keln 0:2

Tabela: Šalke 7, Hamburger 7, Borusija Dortmund 7, Leverkuzen 6, Hofenhajm 6, Štutgart 6, Volfsburg 5, Herta 4, Keln 4, Menhengladbah 3, Karlsrue 3, Bajern 5, Verder 2, Arminija 2, Ajntraht 2, Bohum 1, Hanover 1, Kotbus 1

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajern zabeležio prvu pobedu u sezoni

Izvor: Kurir, 31.Avg.2008

BEOGRAD, 31. avgusta 2008. (Beta) - Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su danas berlinsku Hertu sa 4:1, u trećem kolu Bundeslige i tako zabeležili prvu pobedu u šampionatu sa novim trenerom Jirgenom Klinsmanom. Posle dve nerešene utakmice na početku sezone Klinsmanu je očajnički bila potrebna...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.