Bajern bolji u Bremenu, pobeda Herte

Izvor: B92, 03.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern bolji u Bremenu, pobeda Herte

Minhenski Bajern nastavio je osvetnički niz protiv Verdera - posle pobede u finalu Liga kupa, Bavarci su šampiona Nemačke pobedili i u prvenstvenom duelu na Vezeru rezultatom 2:1.

Na čelu tabele je i dalje Volfzburg - iako ne pobeđuju ubedljivo, zeleni iz grada Folksvagena pobeđuju redovno, a ovoga puta u Donjoj Saksoniji pala je Borusija iz Menhengladbaha. Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu, a odlučujući je postigao veteran Štefan Šnor.

Leverkuzen je nastavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa šizofreničnim nastupima - posle sedam primljenih golova u Štutgartu i Kijevu, "Farmaceuti" su se poigrali sa Hamburgerom. Mrak na oči bivšeg trenera Bajera Klausa Topmelera spustio je Jacek Kžinovjek, a zatim je Pikenhagen činio čuda u pokušaju da severnjacima sačuva izglede za pristojan rezultat. U drugom delu ni on nije mogao više, pa je HSV prošao na BajAreni baš kao Real.

Čudo se dogodilo u Pfalcu, gde je Herta pobedila Kajzerslautern. Klub iz prestonice počeo je sa pet remija, usledio je poraz, ali ovog subotnjeg popodneva Marselinjo i Niko Kovač su spremili prvi gol, a u nastavku precizan je bio i Kristijan Miler, drugi vikend u nizu.

Majnc je nastavio da ređa sjajne rezultate, a ovoga puta je stradao Frajburg, i to na Drajzamu. Pobedonosni gol za klub sa Rajne postigao je Marko Roze u nadoknadi vremena. Hanover je pored Baltika očitao lekciju Hanzi i došao do ubedljive pobede, koju je na 3:1 smanjio Namibijac Razundara Čikucu u poslednjem minutu.

Dortmund je još jednom razočarao 73 i po hiljade navijača. Već posle 23 minuta gosti iz Nirnberga vodili su sa 2:0, a do poluvremena Jan koler je doneo izjednačenje. Međutim, u nastvaku nije bilo golova, a najbolju priliku da ipak donese pobedu šampionui Evrope iz '97 imao je Tomaš Rosicki u 74. minutu.

Bajern je u Bremenu pokazao još jednu dobru partiju, posle demoliranja Ajaksa u LŠ (4:0). Domaćin je imao veliki peh, kada je posle samo sedam minuta povređen Frank Farenhorst, a Mihael Balak glavom je doveo Bavarce u vođstvo u 20. minutu (na slici). Prvo poluvreme potpuno je pripalo Bajernu, koji nije umeo da realizuje sve prilike.

Od poluvremena Verder je zaigrao mnogo bolje i vršio konstantan pritisak ka Kanu, ali bez vidljivog rezultata. Posle smirivanja situacije Bastijan Švajnštajger sa 25 metara pogađa za 0:2, i pobednik je odlučen. Miroslav Klose 9 minuta pre kraja postiže šesti gol u sezoni, ali Verder nije mogao više od toga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.