BRAVO! Mikec je vicešampion sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2023, 13:04

BRAVO! Mikec je vicešampion sveta

Krenuo dobro, zastao, pa dodao gas.

Srpski strelac Damir Mikec po prvi put u karijeri postao je vicešampion sveta u disciplini vazdušni pištolj, a pre toga se na planetarnim šampionatima okitio zlatom i bronzom.

Uz Mikeca, Srbiju su predstavljali Dimitrije Grgić i Duško Petrov, koji su se našli u sredini pasmana, na 61. i 65. mestu. Srbija je ekipno osvojila 10. poziciju.

Mikec je do finala došao sa četvrtog mesta u kvalifikacijama. Odlično je startovao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u borbi za medalje i posle prvih pet hitaca finala nalazio sa na drugom mestu. Međutim, izgubio je dobar ritam, pa je pao na peto, zatim i na šesto mesto.

Posle 14.hica (od ukupno 22) finale je završio sedmoplasirani, a naredna dva su odredila ko će kao šestoplasirani napustiti vatrenu liniju. Tada je Mikec ponovo počeo da niže „desetke“ i sjajne pogotke i ne samo da je izbegao ispadanje, već se eksperesno vratio u borbu za medalje. Skočio je na treće, a ubrzo i na drugo mesto, koje je sačuvao do kraja. Zlato je ostalo nedostižno, jer prvoplasirani Kinez Boven Žang je tokom celog finala bio odličan, i zasluženo trijumfovao.

- Medalja u pojedinačnom takmičenju na Svetskom prvenstvu je jedino odličje vazdušnim pištoljem koje mi je nedostajalo u karijeri. Presrećan sam što sam ispunio cilj, osvojio medalju koju sam mnogo želeo. Sem toga, to sam postigao na strelištu koje mnogo volim i na kome sam ostvario mnogo uspeha od 2015. godine kada sam ovde u Bakuu postao šampion Evropskih igara i vazdušnim i malokalibarskim pištoljem - kazao je Mikec posle finala.

Mikec je do olimpijske vize došao početkom godine, osvajanjem titule prvaka Evrope.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.