BORUSIJA PROPUSTILA ISTORIJSKU ŠANSU: Bajernu 11. uzastopna titula

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 17:59

BORUSIJA PROPUSTILA ISTORIJSKU ŠANSU: Bajernu 11. uzastopna titula

Iz lige ispali Herta i Šalke, a Štutgart će igrati baraž za opstanak.

Sve je imala u svojim rukama Borusija Dortmund, ali ni to nije bilo dovoljno Milionerima da osvoje titulu i prekinu dominaciju Bajerna koji se 11. uzastopni put okitiio krunom u Nundesligi. Borusiji je bila potrebna pobeda protiv Majnca, ali je odigrala samo 2:2, dok je Bajern u završnici uspeo da protiv Kelna stigne do tri boda vredna titule. Bajern je završio sa 71 bodom kpoliko je imala i Borusija, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su Bavarci stigli do titule zbog bolje gol razlike.

Da bi kraj mogao da bude onakakav kakav ne žele navijači Borusije moglo se naslutiti u 15. minutu kada ja Olsen doveo Majnc u vođstvo, da bi četiri minuta kasnije Haler promašio penal za izjednačenje. Kazna je stigla u 24. minutu kada je Onisivo povisio na 2:0 što je bila prednost Majnca na poluvremenu. Mogao je Majnc u nastavku i da pvisi prednost, ali je prošuštao šanse, da bi Gereiro smanji na 2:1 u 69. minutu. Krenuo je Dortmund na sve ili ništa, ali osim gola Zilea na samom kraju meča za jedan bod, Borusija nije mogla ništa više da uradi.

Činilo se da Bajern neće imati problema sa Kelnom. Bavarci su poveli već u 8. minutu golom Komana i odlučili da se ne zaleću prateći šta se događa u Dortmundu. Međutim, Keln je stigao do remija iz penala koji je pogodio Ljubičić pa su Bavarci krenuli na sve ili ništa i preko Musijale u 89. minutu stigli do trijumfa koji im je doneo titulu.

Herta je ostvarila Pirovu pobedu protiv Volfsburga od 2:1 i ipka će sledeće sezone igrtati u Drugoj ligi kao i Šalke koji je poražen od Lajpciga sa 4:2. Štutgart je remizirao sa Hofenhajmom 1:1 i igraće u baražu za ostanak u Bundesligi.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.