”BOGDAN JE BIO PRETUČEN”: Avramović jedva čeka start Mundobasketa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2023, 19:57

”BOGDAN JE BIO PRETUČEN”: Avramović jedva čeka start Mundobasketa!

Košarkaš Partizana ostvario san...

Košarkaš reprezentacije Srbije Aleksa Avramović kazao je da očekuje agresivnu Kinu u meču kojim naša zemlja otvara ovogodišnji Mundobasket.

Vreme u Manili je poprilično teško za svariti budući da je velika sparina, uz kišu koja pada preko dana i doprinosi da bude još gore. Ali, šta tek reći o saobraćaju... Za desetak kilometara po Manili potrebno vam je oko sat i po vremena u popodnevnim satima.

- Nije sparina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koliko je gužva u saobraćaju. Prošli smo između dve sale preko sat vremena. Međutim, uslovi su izvanredni, sve je bilo efikasno. Prvi put smo u ovoj sali koja je prelepa, kružna, mislim da će atmosfera biti odlična i očekujem podršku naših navijača.

Predstojeće rivale vrlo dobro poznaju.

- Spremni smo. Sa dve ekipe od tri smo se već sastali i relativno ubedljivo savladali obe ekipe. Međutim, sada je druga priča. Igramo protiv Kine, pobedili smo ih pre nekoliko dana, ali pristup mora da bude isti ili čak bolji kako bismo postavili neki standard za nas - istakao je Avramović.

Što se treninga tiče, bili su jaki.

- Intenzivno smo trenirali, od Pazove treniramo jako i imali smo dobre provere. Period u Kini nam je posebno značio zbog adaptacije na promenu vremenske zone. Imali smo i taj biznis let gde smo mogli da odspavamo.

Ovaj turnir predstavlja ostvarenje profesionalnih snova za Aleksu Avramović.

- Jedan od mojih ciljeva zbog kojih sam i započinjao košarkašku karijeru je ispunjen dolaskom ovde. Da reprezentujem svoju zemlju na najvećim takmičenjima.

Deluje dosta sveže gledajući golim okom, a kako se on oseća?

- Svež sam, svež sam... Motivisan, dobro je, odgovorio je uz smeh.

Kinezi su vrlo dobro analizirani i poznato je da naš tim očekuje vrlo agresivna ekipa.

- Dobro je, jer iskreno, igraju vrlo agresivnu odbranu. U toj prošloj utakmici igrali su, prema mom mišljenju i preko ivice faula. Bogdan je bio pretučen od strane njihovih igrača. Šutirao jeste penal, ali mislim da je to bilo malo. Ali nismo kukali, već smo i mi odgovorili - zaključio je Aleksa. Avramović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.