BILA JE KRALJICA STAZE: Preminula Lesli Votson

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2024, 19:03

BILA JE "KRALJICA STAZE": Preminula Lesli Votson

Ostaće zauvek upamćena.

Čuvena britanska maratonka Lesli Votson, preminula je u 79. godini. Ona je sredinom decembra primljena u bolnicu zbog tromba, a u noći između 31. decembra i 1. januara izgubila je borbu za život.

Distance running icon Leslie Watson dies aged 78 - AW https://t.co/Fkmw3A3rUr

— Andy Harris (@curtisparkandy) January 2, 2024

- Radije bih bila sprinter, ali kako nemam prirodnog talenta za to, maraton mi je druga omiljena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << disciplina - rekla je ona svojevremeno.

Zabeležila je preko 60 pobeda u karijeri, a ostala je upamćena po jednoj od najluđih nedelja u istoriji. Prvo je postavila svetski rekord u trci na 50 milja u Konetikatu u Sjedinjenim Američkim Državama (6 sati, 2 minuta i 37 sekundi), potom je u Ujedinjenom Kraljevstvu bila prva na 3.000 metara posle samo nekoliko dana, potom je dan kasnije pobedila na maratonu u Ragbiju, da bi se na to nadovezala pobedom na Ajl ov Vajtu.

Londonski maraton ju je opisao "kraljicom staze" 1981. godine u zvaničnom programu svog prvog izdanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.