Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2021, 12:53

BIH: Musemić ruši Željezničar, Radnik na popravnom

Na otvaranju 2. kola Radnik u subotu od 19 časova dočekuje Slobodu. Dva sata kasnije na teren će i drugi premijerligaš iz Tuzle, Siti, koji dočekuje Željezničar

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine startovala je prethodnog vikenda, gde igrači i nisu bili baš preterano efikasni. Postignuto je svega devet golova na šest utakmica što i nije baš za pohvalu. Opravdanje se može naći u tome da se ekipe još uigravaju, ali priliku za popravni, BiH premijerligaši >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imaju već od subote kada kreće drugo kolo. Na programu su dve utakmice, po jedna u Tuzli i Bijeljini.

19.00: (2,30) Radnik (3,00) Sloboda Tuzla (3,20)

Posle domaćeg poraza od Leotara u prošlom kolu (0:1), fudbaleri bijeljinskog Radnika pokušaće da se "izvade" i oduže navijačima. Sigurno je da je pred Radnikom teška sezona, budući da su kasnili sa pripremama, otišlo je dosta igrača, ali je sigurno da se Bijeljinci neće unapred predati.

U goste im dolazi tuzlanska Sloboda. Ekipa koja je prethodne pripreme uradila u tišini, bez puno pompe. Šef struke Mladen Žižović doveo je ciljana pojačanja, i već u prvom kolu pokazao da će utakmice sa ekipama jednakog kvaliteta znati pobeđivati. Gledajući situaciju u klubu, Sloboda je u maloj prednosti, ali Radnik nakon uvodnog poraza ima veći imperativ, pa je za očekivati tvrdu i neizvesnu utakmicu.

21.00: (1,87) Tuzla Siti (3,35) Željezničar (4,00)

Posle trijumfa u prošlom kolu nad Sarajevom (1:2), Tuzla Siti ima nameru da "sruši" i drugog sarajevskog rivala. Husref Musemić polako ali sigurno skraja tim po svojoj meri, pa će Tuzlaci sigurno predstavljati ozbiljnog takmaca za vrh tabele. Tuzla Siti jeste favorit, ali bez obzira na to, u taboru Tuzlaka svesni su da bodove treba zaslužiti na zelenom terenu.

Da bi naši bodovi protiv Sarajeva, dobili pravu vrednost, mi moramo dobiti ovu utakmicu. Željezničar je doživeo promene u igračkom kadru i stručnom štabu, i tu je dosta mladih igrača željnih afirmacije. Bez obzira na to, Željo je Željo i prema njima imam maksimalno poštovanje. Pristupićemo ozbiljno i odgovorno i sa željom da dođemo do tri boda“, istakao je šef stručnog štaba Tuzle Husref Musemić.

Sa druge strane, Željini 'klinci' su protiv Borca pokazali da se željom i motivom može ostvariti povoljan rezultat. Međutim, takav način igre, nije bio iznenađenje budući da je i pre početka sezone trener Tomislav Ivković najavio bespoštednu borbu svojih igrača. Svakako, to nekad ne može da bude dovoljno, ali je sigurno recept za dobar utisak. Pogotovo, kada preko puta imate ekipu sa velikim brojem kvalitetnih pojedinaca.

Naš protivnik ima vrlo dobre individualce, kvalitetne igrače, tim koji ima sve preduslove da igra mirno i razmišlja samo o utakmici, a imaju i kvalitetnog trenera. Mi imamo nešto drugo. Mlade igrače, željne dokazivanja. Kao i u prošloj utakmici, moraju pokazati da im je svaka utakmica kao poslednja i da karakter i pristup bude maksimalan. Samo tako, možemo da ostvarimo rezultate koji nam trebaju kako bi došli do željenog nivoa“, najavio je trener Željezničara Tomislav Ivković.

BOSNA I HERCEGOVINA 1 – 2. kolo

Subota

19.00: (2,30) Radnik (3,00) Sloboda Tuzla (3,20)

21.00: (1,87) Tuzla Siti (3,35) Željezničar (4,00)

Nedelja

17.00: Posušje – Sarajevom

17.00: Prijedor – Široki Brijeg

21.00: Borac – Leotar

Odloženo

Zrinjski – Velež

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.