B92: Vlada aktivnije pomaže sportu

Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92: Vlada aktivnije pomaže sportu



Jedini kandidat za Predsednika FK Crvena zvezda Dragan Stojković sastaće se u ponedeljak popodne ili utorak sa Premijerom republičke vlade Vojislavom Koštunicom kako bi razmotrio mogućnosti oko prijema delegacija japanskih kompanija (koje bi uložile novac u Crvenu zvezdu) prilikom njihove posete Srbiji. Sastanak bi trebalo da posluži i za upoznavanje prvog čoveka Vlade sa metodama po kojima će crveno-beli funkcionisati u budućnosti, a koje će mu prezentovati Stojković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Očekuje se da će saradnju sa crveno-belima nastaviti "Telekom Srbija", što uz već dogovoreni sastanak Stojkovića sa Premijerom najavljuje da je republička Vlada počela aktivno da se bavi problemima u sportu i da na više načina pomaže našim klubovima.

B92 saznaje da je Vlada saglasna da na čelo naša dva najveća košarkaška kluba stanu direktori iz državnih kompanija. Mirko Petrović direktor "Dunav Osiguranja" najveći je kandidat za mesto predsednika KK Crvena zvezda, a slična situacija je i u KK Partizan gde je najveći favorti za predsednika prvi čovek kompanije "Jugopetrol" Dušan Pavlović.

To znači da kompanije kao što su "Jugopetrol" (sponzor KK Partizan) "Telekom Srbije" i "Dunav Osiguranje" (sponzori KK Crvena zvezda) mogu u većoj meri da ulažu u "večite" ( i ostanu sponzori), kao i da je moguće uključivanje (sada mnogo lakše) ostalih sponzora državnih preduzeća u naše klubove.

Podsetimo, Ministar Prosvete i sporta Dr.Slobodan Vuksanović najavio je da je Zakon o Sportu ušao u proceduru u republičkoj Skupštini i da se njegovo izglasavanje očekuje tokom jeseni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.