Austrijanci brinu svoje brige pred meč sa Srbijom

Izvor: Mondo, 05.Okt.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci brinu svoje brige pred meč sa Srbijom

Atmosfera u taboru reprezentacije Austrije narušena je zbog nesuglasica između fudbalera i čelnika Saveza zbog najavljenog odlaska selektora Marsela Kolera

Foto: MN Press

Fudbaleri Austrije sutra u Beču dočekuju selekciju Srbije u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji sledeće godine.

Bez obzira na ishod tog meča, čelnici Austrijskog fudbalskog saveza doneli su odluku da posle završetka kvalifikacija smene selektora Marsela Kolera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Tom odlukom nisu zadovoljni neki reprezentativci, što je prouzrokovalo probleme u timu.

Austrija nije uspela da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo, ali igrači poput kapitena Julijana Baumgartlingera, Marka Arnautovića i Marka Jankovića ne slažu se sa smenom selektora, zbog čega su javno kritikovali čelnike.

"Podržavam Arnautovića koji je kritikovao Savez, ali sada je bitno da se skoncentrišemo na meč sa Srbijom. Komunikacija između Saveza i igrača nije dobra, informacije cure sa druge strane i to otežava situaciju. Rekli smo sve predsedniku Saveza, mislimo da smena Kolera nije rešenje", rekao je kapiten reprezentacije Baumgartlinger aludirajući da su fudbaleri o smeni selektora saznali iz medija.

KOLER: TIM (NE)POZNAT

Marsel Koler je rekao da još sa sigurnošću ne može da saopšti koji će tim izvesti protiv Srbije. "Juče smo imali prvi trening sa 23 igrača. Radili smo standardni program, nekoliko takitičkih finesa. Nije bilo više povređenih. Arnautović se oporavio od prehlade. Pozvao sam mnogo mladih koji žele da se dokažu. Danas imamo još jedan trening i tu ću videti ko će se još nametnuti", rekao je Koler.

On je napomenuo da će njegova ekipa bez obzira na potrese u sutrašnjoj utakmici ići na pobedu.

"Želimo da pobedimo. Radujemo se utakmici jer će biti pun stadion, jer se igraju još dve kvalifikacione utakmice koje su važne. To će biti veoma težak protivnik, znamo šta oni hoće jer žele da se kvalifikuju. Naravno da ne možemo tek tako da pređemo preko toga. Bitno je da smo mirni i da budemo maksimalno koncentrisani", rekao je Baumgartlinger.

Selektor Austrije neće imati na raspolaganju sve igrače (šestorica su otkazala iz raznih razloga, među kojima su ključni David Alaba, Marsel Zabicer, Sebastijan Predl), ali se Marko Arnautović oporavio od prehlade. Uprkos tome, on veruje da će njegova ekipa pružiti maksimum.

"Mnogo igrača želi da se dokaže, igraćemo pred punim stadionom i to me raduje na mom oproštaju u Beču. Fudbaleri moraju da pokažu da situacija neće uticati na njih, neophodno je da budu skoncentrisani. Uvek mi je ideja da moramo postići gol više nego protivnik, ali moraju se raditi obe stvari, moramo se i braniti. Znamo da imaju individualne kvalitete. Mislim da su kroz cele kvalifikacije pokazali da dozvoljavaju šanse, ali je naš problem što ih nismo koristili. Razlika je što oni svoje šanse koriste. Najbitnije je da stvorimo što više prilika i sprečimo njih da ih stvaraju", rekao je Koler novinarima u Beču.

Koler je istakao da veoma ceni reprezentaciju Srbije, koja će sigurno imati dodatni motiv na duelu u Beču, jer "orlove" pobeda vodi direktno na Mundijal.

"Mislim da Srbi imaju dovoljno iskustva sa igračima iz top liga i da će znati da se nose sa tim pritiskom i da su svesni da su pobedom obezbedili plasman. Ako budemo opušteni i igramo kako znamo, onda neće biti loš rezultat za nas", rekao je Koler.

Fudbalski savez Austrije saopštio je da je dosad prodato 40.000 ulaznica za sutrašnju utakmicu, a ocenjeno je da su najveći deo karata kupili navijači selekcije Srbije.

"Naravno, radujem se što će stadion biti pun, jer radije igram pred punim stadionom nego pred praznim. To nam neće smetati. Bitno je da igramo svoju igru, da ne dozvolimo da atmosfera utiče na nas, da ostvarimo svoju ideju, da su igrači opušteni. Bitno je da smo koncentrisani i odigramo ono što smo planirali, bez previše rizika i onda ćemo videti kakav će biti rezultat", rekao je Koler.

Utakmica između Austrije i Srbije igra se sutra od 20.45 na stadionu "Ernst Hapel".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.