Izvor: MozzartSport.com, 09.Jun.2020, 12:03

Austrija vidi svetlo na kraju tunela

I pored plasmana u plej-aut, bečki klub ima šansu da se domogne međunarodne scene

Samo tri puta u ovom veku bečka Austrija nije uspela da sezonu završi u gornjem domu. Ipak, svetlo na kraju tunela se nazire, pošto još postoji nada da Ljubičasti izađu na evroscenu. Sve što puleni trenera Kristijana Ilcera treba da urade jeste da osvoje jedno od dva najbolja mesta u plej-autu Bundeslige i potom kroz dodatni baraž pokušaju da izbore mesto u Ligi Evrope. Za sada im >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << plan uspeva, ali baš zato treba da se pokažu u sudaru sa Altahom, drugoplasiranim sastavom plej-auta (20.30).

Austrija je "izvisila" za plej-of isključivo zato što je preterano remizirala. Ubedljivo najviše u prvenstvu. Čak 10 puta tokom 22 susreta u ligaškom delu takmičenja Ljubičasti su odigrali nerešeno. Momci sa stadiona Franc Hor privremeno su se "izlečili" u karantinu i odmah posle pauze uspeli da ostvare pobedu nad Admirom, ali su se pre tri dana vratili lošoj navici i remizirali sa Sankt Peltenom.

Očito je da je u grupi slabijih Austrija glavni kandidat, ne samo za zadržavanje boravka u Bundesligi, već i za plasman u plej-of Lige Evrope. Zato i ima status favorita u večerašnjem dvoboju. Ipak, oba tima su dobro svesna da su sada u nesigurnom položaju, jer pratioci zaostaju tri do četiri boda, tako da nas očekuje svetla i beskompromisna borba.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prethodno se igraju dva susreta u 18.30, a dnage odmeravaju Sankt Pelten i Admira, odnosno Vatens i Materzburg. Nakon dva početna meča plej-auta, Admira se svrstala u redove glavnih kandidata za ispadanje u Drugu ligu, bez postignutog ijednog gola u protekle dve runde. Sastav iz Medlinga mora da ispravi situaciju, ali to neće biti tako jednostavno, jer Admira mora ide na noge Sankt Peltenu.

Materzburg nastavlja da se bori za priliku za plasman u Ligu Evrope, i zauzima treće mesto u tabeli grupe za ispadanje. Samo jedan bod ga razdvaja od Altaha, dok je njegov rival iz Inzburka pretposlednji, mada je to samo formalnost. Doigravanje je tek počelo, a razmak u bodovima je vrlo mali. Ipak, Vatens kod kuće igra veoma slabo. U pet prethodnih mečeva odigranih na njegovom terenu, ekipa u vlasništvu globalno poznate kompanije Svarovski ostvario je samo jednu pobedu.

AUSTRIJA 1, PLEJ-AUT - 25. KOLO

Utorak

18.30: (2,00) Sankt Pelten (3,35) Admira (3,50)

18.30: (2,65) Vatens (3,05) Materzburg (2,65)

20.30: (2,05) Austrija (3,40) Altah (3,35)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.