Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 17:28

Australija: Srpsko-hrvatski derbi podiže temperaturu u Brizbejnu

Klub srpske zajednice Sveti Đorđe dočekuje hrvatske Brizbejn Najtse u utakmici koja obećava vatromet golova i varnice na terenu

Dok u australijskoj elitnoj A-ligi traje pauza između dve sezone, za fudbalska uzbuđenja na Petom kontinentu brinu se klubovi koji se nadmeću u prvenstvima država, teritorija i gradova. Mnoge od tih klubova osnovale su i vode zajednice različitih etničkih zajednica koje žive u Australiji, pa se tako često i u nižim rangovima igraju utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << visokog napona. Jedna upravo takva na programu je ove subote u Brizbejnu, gde se sastaju Sveti Đorđe (Sent Džordž) i Brizbejn Najts, predstavnici srpske i hrvatske zajednice u Premijer ligi Brizbejna.

St. Džordž - Brizbejn Najts (subota, 9.00)

Utakmica ovih ljutih rivala uvek privlači veliku pažnju ljubitelja fudbala u Brizbejnu, a naročito dela srpske i hrvatske zajednice koje žive u trećem po veličini gradu Australije. Fudbaleri Svetog Đorđa iz Vilavonga, predgrađa u kojem je smešten najveći srpski centar u celom Kvinslendu, branioci su šampionske titule u Premijer ligi Brizbejna i klub poznat po tome što je u svakoj od prethodne četiri godine uspevao da izbori plasman u viši rang. Ove sezone Svecima baš i ne ide kao prošle, kada su bez poraza uzeli titulu. Međutim, u duelu s hrvatskim Vitezovima važe za apsolutne favorite.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prvi međusobni duel ove sezone srpski klub je dobio u gostima sa čak 4:0, a u jedinom meču prošle godine (zbog pandemije igrana skraćena sezona) Sveti Đorđe je pobedio sa 4:1 kod kuće.

Iako u ovim timovima ne igra veliki broj igrača sa prostora Balkana (po četvorica su u rosteru kod oba kluba), varnice na terenu nisu retkost u duelima Svetaca i Vitezova. Ipak, što je najvažnije, sve se završi u okvirima nešto žešće sportske borbe, ali gotovo uvek uz vatromet golova.

Sveti Đorđe i ove sezone spada u red najefikasnijih timova lige i ima izuzetno ubojit napadački tandem Pirson - Džabel, koji su ove sezone postigli 21 od 43 gola ove ekipe u prvenstvu. S druge strane, u 2021. ne mogu da se pohvale naročito čvrstom odbranom, baš kao ni Brizbejn Najtsi koji pored toga kubure i sa neefikasnošću.

Treba imati u vidu i da su oba tima trenutno u krizi. Hrvatski klub je izgubio četiri poslednja meča, dok je ekipa Svetog Đorđa zabeležila jednu pobedu i tri neuspeha, što je i koštalo pada na četvrto mesto, sa gotovo nedostižnim zaostatkom u odnosu na vodeći Olbeni Krik. Jedno je sigurno, uzbuđenja i golovi na srpsko-hrvatskom derbiju neće ni ovaj put izostati.

Gep - Lejks (subota, 10.00)

Ovo je prema položaju rivala na tabeli igra mačke i miša u najavi. Domaći Gep je zakucan za dno, dok je Lejks u vrhu i već ima u džepu plasman u plej-of. Međutim, forma dva tima u poslednje vreme nagoveštava i da "fenjeraš" neće jeftino prodati kožu jer je neporažen u poslednja četiri kola (pobeda i tri remija), u kojima je osvojio skoro sve ovogodišnje bodove. Nasuprot njima, Lejks igra po sistemu toplo-hladno, bez obzira na to da li je domaćin ili gost (dve pobede i dva poraza). Na utakmicama Lejksa do sada je palo preko 80 golova, dok su se mreže na mečevima koje igra Gep tresle skoro dvostruko manje puta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Univerzitet Kvinslend - Akacija Ridž (subota, 11.00)

Studenti su uz hrvatske Vitezove ekipa u najlošijoj formi u poslednjih mesec dana. Čak četiri uzastopna poraza uz gol-razliku 2:12 ne ulivaju nadu ekipi Univerziteta Kvinslend, iako na tabeli imaju isti broj bodova kao i gosti. Međutim, ekipa egzotičnog imena, Akacija Ridž, dobila je poslednja dva susreta i to najpre protiv srpskog Svetog Đorđa (3:2), a zatim su otresli i Brizbejn Najtse sa 5:0. Zanimljivo, na ta dva meča postigli su gotovo polovinu od ukupnog broja pogodaka u prethodnih 13 utakmica! U prvom međusobnom meču, Studenti su u gostima slavili sa 2:0.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.