Atomska Voša rasturila mađarski zid! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2015, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atomska Voša rasturila mađarski zid! (VIDEO)

Sjajna igra Novosađana u revanšu protiv slavnog MTK i plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope

Vojvodina je i dalje na evropskom kursu! Izabranici Zlatomira Zagorčića zgromili su MTK (3:1) u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ono što uz sam rezultat može da raduje navijače Stare dame srpskog fudbala svakako je izvanredna igra novosadskih crveno-belih. Posle 0:0 u Budimpešti slavni MTK je došao da se nadigrava na Karađorđe, čak je i poveo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 1:0, ali to domaći tim nije izbacilo iz koloseka. Do kraja prvog dela palo je i izjednačenje i preokret, da bi u nastavku Vojvodina potpuno razmontirala goste.

Vojvodina se dakle plasirala u drugo kolo kvalifikacija za LE, a tamo je čeka letonski Spartaks Jurmala koji ne bi trebalo da predstavlja značajnu prepreku na putu do spektakla u najavi, s obzirom da bi u trećoj rundi u Novi Sad mogli da dođu timovi poput Dortmunda, Sampdorije, Sautemptona...

Praktično jednu jedinu grešku napravili su Novosađani za 90. minuta i to u trećem minutu, kada je Štreštik iskoristio uspavanost odbrane crveno-belih i glavom pogodio mrežu Žakule. Logično, posle ovakvog početka navijači se nisu nadalai bogzna čemu, iako je ostalo još mnogo da se igra, no momci trenera Zagorčića pokazali su od čeka su satkani. Trebalo je Vojvodini dobrih petnaestak, dvadeset minuta da stane na noge, da dođe sebi, ali kada se to dogodilo sve je išlo kao podmazano.

Najbolji akter večerašnjeg susreta Aleksandar Stanisavljević postigao je u 14. minutu prelep pogodak iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane i lavina je krenula. Zaigrala je Voša atmoski fudbal tako da gostima nije bilo spasa. Pokušavali su grubostima da zauzdaju domaće igrače (napravili 21 prekršaj u prvih sat vremena), ali protiv raspoloženih crveno-belih večeras zaista nije bilo leka.

Voša je do preokreta došla golom iskusnog lisca Miljana Mrdakovića. Veliki posao odradio je ponovo Stanisavljević, koji je probio po strani, a onda idealno centrirao. Bio je to šah-mat. u dva poteza.

Imajući u rukama rezultat koji je vodi dalje Vojvodina je u nastavku zaigrala rasterećenije i tek tada je potpuno do izražaja došao kvalitet našeg tima. O trećem pogotku nije potrebno trošiti reči. Savršenstvo jednostavnosti garnirano jednom lucidnom štiklom i Karađorđe je bio na nogama. Oko 5.000 gledalaca moralo je ustane i aplaudira majstorskoj akciji Sekulića, Stanisavljevića i mladog Ivanića...

Nakon trećeg pogotka u 51. minutu Mađari kao da su se predali. Vojvodina je do kraja rutinski odrađivala posao i u još nekoliko navrata opasno ugrozila gol gostiju, ali rezultat je ostao nepromenjen...  

VOJVODINA - MTK 3:1 (2:1)

/Stanisavljević 14, Mrdaković 40, Ivanić 51 - Štreštik 3/

Novi Sad.

Stadion: Karađorđe.

Gledalaca: oko 5.000.

Sudija: Jon-Mičel Knutsen (Norveška)

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Đurić, Pankov, Nastić, Sekulić,

Stamenić, Ivanić, Stanisavljević, Maksimović, Mrdaković.

MTK: Hegeduš, Grgić, Bese, Vukmir, Vardnai,

Tijam, Štreštik, Kanta, Vas, Varga, Torgele.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.