Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 22:13

Atletiko opet stao: Šta promaši Anhel Korea? (VIDEO)

Madriđani samo do boda protiv Levantea

Stala je i mašinerija zvana Atletiko Madrid. Drugi put u poslednjih desetak dana. Protiv Selte 2:2, u predgrađu Valensije samo 1:1, ali ni drugi remi lidera Primere, ovoga puta sa Levanteom, ne pobija utisak da je glavni kandidat za titulu. Videlo se i u odloženom susretu drugog kola da je kvalitetniji, uigraniji, gladniji, samo što za takve ne sledi uvek nagrada.

Razlog: četa Paka Lopeza imala je među stativama Aitora >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fernandeza, a 29-godišnji golman zaličio u jednom trenutku na kolegu sa suprotne strane Jana Oblaka. Branio je (skoro) sve. Statistika mu računa pet intervencija: Luisu Suarezu triput, Saulu Nigezu i Markosu Ljorenteu po jednom, samo da bi ga 25-godišnji španski vezista, ipak, savladao, tako što je posle udarca sa distance lopta kačila jednog fudbalera domaćeg tima i skrenula u mrežu. Da nije bilo odbitka, Fernandez bi i to ukrotio. Hobotnica.

Ovako, Markos Ljorente je sprečio prvi ligaški poraz Atletika još od derbija sa Realom. A sebe profilisao kao značajnu kariju tima, pošto je dogurao do dvocifrenog broja golova i asistencija od maja 2020. kad se fudbal aktivirao posle stanke zbog pandemije virusa korona. Osim njega, dabl-dabl učinak u tom periodu u najjačim evropskim ligama imaju samo još Tomas Miler, Hari Kejn, Bruno Fernandeš, Henrik Mihitarijan i Lionel Mesi. Eto u kakvom je društvu Ljorente.

Povukao je Ljorente danas tim Dijega Simeonea, odmenio indisponiranog Luisa Suareza, ali što Atletiko nije slavio na šestom vezanom gostovanju najveća je krivica Anhela Koree. Agentinac je opet zaigrao u paru sa Urugvajcem, ali ga gol nije hteo. Kao da je uklet. Početkom drugog dela promašio je nepromašivo. Sa pet metera na praznu mrežu iznad prečke!?

Atletiko jeste bio bolji i zaslužio je više od jednog boda, međutim, Levante osim Aitora Fernandeza ima i Enisa Barđija koji je na pas Horhea de Frutosa u uvodnom delu meča doneo domaćinu prednost. Bilo bi za Levante sjajno da ju je zadržao, ali i ovako je zadovoljan. Atletiko je i dalje prvi, ima šest bodova više od Reala i meč manje. Deluje kao opipljiva prednost.

LA LIGA

Odložena utakmica drugog kola

Levante – Atletiko Madrid 1:1 (1:1)

/Barđi 17 – Ljorente 37/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.