Atletiko kažnjen 12, Vasko 8 mečeva

Izvor: B92, 14.Dec.2013, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko kažnjen 12, Vasko 8 mečeva

Sportski sud Brazila kaznio je Atletiko Paranense igranjem 12 utakmica vansvog terena zbog nereda koji su obeležili poslednji meč sezone proteklog vikenda.

Atletiko će svoju kaznu odslužiti sledeche sezone. Vasko da Gama, gostujući tim, moraće da igra osam utakmica van svog terena.

Atletiko je kažnjen sa oko 50.000 dolara, a Vasko sa oko 35.000 dolara.

Tribunal je obrazložio da je Atletiko kažnjen zato ssto kao domaćin nije organizovao odgovarajuće obezbeđenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Vasko zato što nije preduzeo prave mere da spreči naislje.

Klubovi su saopštili da će se žaliti, a novo suđenje je zakazano za 27. december.

Kazna se odnosi samo na utakmice koje organizuje Fudbalski savez Brazila, što znači da će klubovi mochi da igraju kod kuće u regionalnim šampionatima, koji počinju sledeće nedelje.

U nedelju su stotine huligana oba tima jurišali jedni na druge na tribinama, udarajući se i šutirajući, a koristili su motke i štangle. Tada je povređeno četvoro ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.