Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 22:56

Atletiko Nasional nezaustavljiv pred derbi G7

Junior dočekuje blistave Verdolagase u sklopu 10. runde kolumbijske Klausure

Derbi susret 10. kola kolumbijske Klausure ovog vikenda igra se na obali Karipskog mora u Barankilji. Na stadionu Metropolitano Roberto Melandes biće poprište dvoboja ovdašnjih fudbalskih divova, Juniora i Atletiko Nasionala. I ovoga puta izrazitog favorita na meču nema, što je gotovo postalo pravilo u duelima kada se susreću klubovi iz grupe G7 (velikih sedam). Verdolagasi čvrsto drže čelnu poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prvenstvu, dok se Ajkule nalaze na 10. mestu sa težnjom da se plasiraju među osam najboljih u prvoj fazi turnira.

Tim iz Antiokije ove noći (01.05) kreće u potragu za svojom devetom uzastopnom prvenstvenom pobedom, kojom bi, ako je ostvare, zadržali velike šanse da se do kraja ligaškog dela šampionata održe na vodećoj poziciji, a koja bi im u eliminacijama dodelila slabije plasiranu ekipu i lakši put do finala.

01.05: (2,60) Junior (2,90) Atletiko Nasional (2,85)

Gostujući sastav u Barankilju dolazi sa osvojenih 25 od 27 mogućih bodova. Posle uvodnih 2:2 sa Envigadom na samom startu Klausure, tim sa Atanasio Žirardota ostvario je osam uzastopnih pobeda uz 14 datih i samo jednim primljenim golom, što njegovu odbranu čini najboljom u dosadašnjem delu prvenstva. Ekiap iz Medeljina nije doživela ligaški poraz na 10 utakmica, poslednji put neuspeh joj se desio na gostovanju Ekidadu 1:0, još krajem aprila u osmini finala formata Apertura. Atletiko Nasional je sredinom sedmice nastavio sa pozitivnim rezultatima i u Kupu Kolumbije, pošto je pre samo tri dana eliminisao Independijente Santa Fe i tako se plasirao među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

Trener gostiju Alehandro Restrepo za noćašnji duel neće moći da računa na nekoliko svojih ključnih igrača. Huan David Kabal i Felipe Agilar biće odsutni zbog prethodnih povreda, a njima su se pridružila još dva igrača, i a Žеrson Kandelo koji će izostati zbog preopterećenja mišića, kao i Harlan Barera koji je doživeo uganuće skočnog zgloba. Na spisak od 20 igrača koji su otputovali u Barankilju, odlukom trenera nisu svrstani napadači Tomas Anhel i Alfonso Blanko. Ipak, najefikasniji igrači Zelenog tima poput špica Džefersona Dukea sa pet postignutih golova i Danovisa Banguera, kao igrača sa najvećim brojem proigravanja u završnici, i ovoga puta biće na raspolaganju Alehandru Restrepu.

------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------

Sa druge strane, Junior ne prestaje da se pati u prvenstvu. Promena glavnog stratega nije donela naročite promene u igri Ajkula, a ako im je ranije zbog odlaska Migela Anhela Borhe bilo teško da postignu gol, sada je situacija još gora. Tim iz Barankilje pod vođstvom Artura Rejesa odigrao je tri utakmice, koji je ako se to može smatrati uspehom, zabeležio dva nerešena ishoda i jednu pobedu. Junior u ovaj duel ulazi iz remija 1:1 sa Pereirom, protiv koje je propustio priliku da uđe među osam najboljih. Na kraju krajeva, crveno-beli su zabeležili samo dve pobede tokom cele sezone, postigavši samo devet golova, što je jednako jednom pogotku po utakmici i trenutno se nalazi na 11. poziciji sa isto toliko osvojenih bodova. Stiče se utisak da je Ajkulama pobeda u ovom meču neophodna, jer bi ona bez sumnje bila veliki podsticaj za nastavak prvenstva.

Kroz istoriju kolumbijske lige, Junior i Atletiko Nasional sastali su se ukupno 244 puta. Prednost u ovim okršajima pripada timu iz Antiokije sa 92 pobede naspram 77 za tim iz Barankilje, dok je u 75 navrata susret završen nerešenim ishodom.

Ipak, Nasional je pobedio Junior u samo jednom susretu od poslednjih osam odigranih u ligi, uz pet remija i tri poraza, i taj jedan zabeležen je sredinom marta ove godine rezultatom 1:0 i golom Džefersona Dukea. Kao psihološki podstrek za domaći tim stoji i činjenica da Junior na svom terenu protiv Verdolagasa nema poraz na čak osam utakmica, uz tri pobede i pet remija, a poslednji put kada je tim iz Medeljina slavio na Metropolitanu bilo je to još u oktobru 2015. godine.

Pored ne baš trenutno sjajne pozicije u šampionatu, Junior akumulira 10 utakmica bez poraza na svom terenu u ligi sa šest pobeda i četiri remija, što je njihov najbolji niz bez poraza kod kuće od novembra 2018. i jula 2019. godine, kada su ostvarili deset pobeda i četiri remija.

KOLUMBIJA 1 - 10. KOLO

Subota

Independijente Medeljin - Onse Kaldas 3:1 (0:1)

Envigado - Deportes Kindio /u toku/

23.00: (1,80) Amerika Kali (3,30) Jaguares (4,50)

Nedelja

01.05: (2,60) Junior (2,90) Atletiko Nasional (2,85)

03.10: (1,33) Miljonarios (4,40) Atletiko Huila (10,0)

23.00: (1,95) Deportivo Tolima (3,20) Deportivo Kali (3,90)

Ponedeljak

01.05: (2,85) Deportivo Pasto (2,90) Independijente Santa Fe (2,60)

03.10: (2,45) Aguilas (3,00) Bukaramanga (2,95)

Utorak

01.00: (2,15) Ekidad (3,00) Deportivo Pereira (3,50)

03.00: (1,65) Alijansa Petrolera (3,45) Patriotas (5,40)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.