Atletičari iz Jevlea za RTS: Tri polufunala i jedno finale nakon prvog dana

Izvor: RTS, 11.Jul.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletičari iz Jevlea za RTS: Tri polufunala i jedno finale nakon prvog dana

Nakon prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu sa mlađe seniore u švedskom gradu Jevleu preponašice Anja i Milica su se plasirale u polufinale, Elzan Bibić u finale, dok kuglaši Veljko i Bogdan, troskokašica Marija Stojadinović i Zorana Grujić na 3.000 sa preprekama nisu izborili plasman u finale.
Aleksa Kijanović je imao dve trke u jednom danu. Nakon dva neuspešna starta u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na 100 metara, plasirao se u polufinale sa 10.95 sekundi, dok je posle samo osam sati trčao u polufinalu gde je imao peh sa povrednom zadnje lože.

"Zadovoljan sam plasmanom u polufunale. Tamo sam do 60 metara bio egal sa najboljim atletičarima Evrope. Dolazak na ovakvo takmičenje nije iznenađenje za mene, već je kao neka vrsta rutine. Žao mi je zbog peha u trci, ni finale nije bilo nedostižno", rekao je Aleksa.
Preponašice Anja Lukić i Milica Emini nisu imale previše poteškoća da se plasiraju u polufinale na 100 metara.
Anja Lukić se sa 14,14 sekundi direktno plasirala u polufinale, na osnovu plasmana. Bila je četvrta u svojoj grupi.
"Generalno su rezltati u sprintu bili lošiji zbog jakog vetra u grudi, ali šta je tu je. Kako meni tako i drugim. Očekujem bolji rezultat u polufinalu", rekla je Anja.
Milica Emini sa sa 14.30 sekundi plasirala na osnovu rezultata.
"Nisam istrčala kako sam planirala, ali s obzirom da sam imala malih problema sa leđima prezadovoljna sam. Daću sve od sebe u polufinalu, pa kako bude. Ne zna se šta sve može da se desi, prepone su to", rekla je Milica Emini.
Zorana Grujić je ukupno zabeležila 18. poziciju rezultatom 10:29,12 minuta u trci na 3.000 metara sa preprekama. Nedovoljno za plasman u finale.
"Osećala sam se teško u toku trke, ali i rezultati su bili generalno bili lošiji. Teško je prebaciti se sa 800 sa 3.000 metara sa preprekama", rekla je Zorana.
Loš dan za bacače kugle. U pet centimetara razlike su imali svoje najbolje hice. Veljko Nedeljković je bacio 17.18 metara, dok je Bogdan Zdravković bacio 17,13. Zabeleživši tako 17. odnosno 19. poziciju u Evropi.

"Takmičenje jeste bilo ispod očekivanja. Očekivao sam da ću probiti barijere u daljinama. Znam da mogu bolje i da sam spreman, ali danas jednostavno nije išlo", rekao je Veljko.
Marija Stojadinović se sa 12.53 metara našla na 16. mestu u troskoku, nedovoljnom za finale. 
"Hladno vreme nije uticalo samo na mene, već i na ostale takmičarke. Ograničavajući faktor je i tri skoka, budući da sam najbolja uvek u onim poslednjim skokovima", rekla je Marija.
U petak nema nastupa naših atletičara, a u subotu nastupaju Milica Gardašević i Sara Lukić u skoku udalj, Jasmin Halili u skoku uvis i Elzan Bibić u dva finala, na 1.500 i 5.000 metara.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP za mlađe seniore: Bibić u finalu trke na 1.500 metara

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 09:30

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić plasirao se u finale trke na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Jevleu...Prvog dana šampionata u tom švedskom gradu, dvadesetogodišnji Novopazarac bio je najbrži među 14 atletičara iz prve od dve kvalifikacione grupe vremenom od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.