Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 19:12

Atinski bogovi zaplakali za fudbalskim bogom

Zlatni košarkaši Argentine poklonili se Zlatnom dečku svetskog sporta

Postali su 2004. u Atini, i ostali do danas, poput 12 bogova iz Kristalne tvrđave na Olimpu. Košarkaški bogovi Argentine. Ali, Emanuel Đinobili, Luis Skola, Fabrisio Oberto... u jednom od najtužnijih dana svetskog sporta, poklonili su se fudbalskom bogu - Dijegu Armandu Maradoni.

"Jako sam tužan. Hvala Dijego na lepim trenucima! Ogroman zagrljaj za svu njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << porodicu i jude koji su ga iskreno voleli. Ne mogu da izbegnem knedlu u grlu, pa čak i malo suza, kada čitam o Dijegu. Bio je veoma darežljiv prema meni kada smo se viđali", nije Đinobili krio na Tviteru da je zaplakao zbog odlaska Maradone u večnost.

No puedo evitar el nudo en la garganta y hasta alguna lágrima cuando leo y veo cosas de Diego ????. Conmigo fue muy generoso las veces que lo vi. pic.twitter.com/9UIUUp8t1Z

Velikoj, možda i najvećijoj od tri ikone radničke Argentine, koja se juče na nebu pridružia Eviti Peron i kralju tanga Karlosu Gardelu, zahvalio se Fabrisio Oberto.

"Veoma tužan dan. Hvala na svim trenucima i radostima koje si nam pružio" napisao je legendarni argentinski centar.

I njihov dugogodišnji saborac iz nacionalnog tima i prijatelj, Luis Skola, tuguje za odlaskom "Zlatnog dečka" (El Pibe de Oro).

"Ne verujem da ćemo više ikada videti nekog sličnog Dijegu. Bio je nešto posebno, veliko za sve nas Argentince i zaista ne vidim više da će se ponoviti osoba i igrač kao što je on. Iako sam bio svestan da njegovo zdravlje nije bilo dobro, vest o smrti bila je ni manje ni više nego užasna. Pretužan dan za Argentinu", rekao je Skola.

Posledni pozdrav Maradoni poslao je Alehandro Montekja.

"Počivaj u miru Dijego. Hvala ti na svim radostima", napisao je Montekja na Instagramu uz sliku na kojoj Pibe drži "zlatnu boginju".

Valter Herman je objavio video zapis sa ol star utakmice ACB lige u Alikanteu, kada je na takmičenju u zakucavanju nosio dres fudbalske reprezentacije Argentine s brojem 10 i crnu periku. Naravno, zna se u čiju čast.

"Ogromna tuga zbog ovakve vesti. Čast je što sam mogao makar na kratko da budem sa ikonom svetskog sporta", pretodno je Herman napisao na Instagramu uz sliku sa Maradonom.

Jedna reč Karlosa Delfina dovoljno govori.

"Večan", napisao je Delfino uz Maradoninu sliku.

Eterno pic.twitter.com/uWeDvP3sMc

Sadašnji selektor Argentine, Serhio Ernandez, koji je Gaučose doveo do olimpijske bronze 2008. i svetskog srebra 2019. godine, takođe se oprostio od Maradone.

"Dijego, zauvek ću te voleti! Prijatelju, počivaj u miru", reči su Ernandeza na Tviteru.

I Košarkaška asocijacija Argentine se zahvalila Maradoni:

"Hvala Dijego. Večno hvala."

¡Gracias Diego!

¡Gracias eternas!

????????????

????⚽️♥️ pic.twitter.com/VjeekLkRDg

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.