Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2020, 19:30

Asvel juri pojačanja: Sledeći su Lesor i Vesterman

Posle Norisa Kola, klub u vlasništvu Tonija Parkera sprema se za nove akvizicije

Trenera nema, ali pojačanja se i dalje pakuju i spremaju za transfer u Lion!

Asvel je posle nesrećnog rastanka sa Zvezdanom Mitrovićem i dalje u potrazi za novim šefom struke, a dok isti bude došao u dvoranu Astrobal, u svlačionici bi mogao da zatekne potpuno spremljen tim za narednu sezonu. Posle dovođenja Norisa Kola iz Monaka na dvogodišnji ugovor, te Mustafe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fala iz Turk Telekoma i produžavanja saradnje sa Dejvidom Lajtijem do 2024, Asvel je naciljao još dva velika pojačanja - Matijasa Lesora i Lea Vestermana!

Lesor će biti slobodan u izboru nove sredine pošto mu istekne ugovor sa minhenskim Bajernom na leto, gde je beležio pet poena, 3,5 skokova i jednu blokadu po utakmici u Evroligi. Nije bilo nekih glasnih spekulacija o tome gde bi Lesor mogao da nastavi karijeru, a kako je Asvel očigledno i dalje vrlo zainteresovan da gradi tim s francuskim šmekom, imalo bi logike da se skočni centar vrati u svoju zemlju.

Sudbina Lea Vestermana, koji je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, još je neizvesna. Ona najviše zavisi od toga da li će Željko Obradović ostati u Istanbulu ili ne. Svakako, tokom sezone za nama nije ispunio očekivanja, pa bi mogao da ode u novu sredinu. Vesterman je u Evroligi imao prosek od 3,8 poena, 1,8 asistencija i 1,6 skokova u Evroligi, dok je značajno bolji bio u turskom prvenstvu sa 7,7 poena i 4,3 završna dodavanja po meču.

Vesterman je ina prve profesionalne korake napravio upravo u Asvelu pre ravno deset godina. Tamo je proveo dve sezone, pre nego što je na leto 2012. potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom i postao jedan od miljenika navijača zajedno sa Žofrijem Lovernjom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.