Ash-tralija se trese od Barti partija

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ash-tralija" se trese od Barti partija

Ešli Barti je na dan kada je igrala svoj najveći meč do sada u karijeri, četvrtfinale u Melburnu, devojka o kojoj se najviše priča u Australiji.

Kako i ne bi kada domaćini prvog grend slema sezone, prvi put još od 2009. i Jelene Dokić imaju četvrtfinalistkinju u ženskom singlu.

Bartijeva je u proteklom delu turnira prikazala odlične igre, pobedivši Luksiku Kumkum, zatim Kineskinju Ćijan Vang, Grkinju Mariju Sakari i konačno Mariju Šarapovu.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bila juniorka, sa svega 15 godina, osvojila je te 2011. godine juniorsku titulu na Vimbldonu. To joj je donelo silan pritisak očekivanja sa kojim nije uspela najbolje da se izbori.

Tri godine je tavorila oko 200. pozicije na svetskoj listi da bi 2014. rešila da uzme odmor od tenisa i posveti se jednom sasvim drugačijem sportu, kriketu!

Igrala je za ekipu Brizbejn hita u Ženskoj Big Beš ligi, a onda je 2016. godine opet uzela reket u ruke. Nema dileme da joj je kriket pomogao da ojača, pre svega ručnu muskulaturu, tako da sada udara po loptici kao iz topa.

"Bilo mi je neophodno da uzmem tih 18 meseci odmora od tenisa. Kada sam se vratila, bilo je kao da sam obnovila sfotver, tenis Ešli Bart, verzija 2.0", našalila se Ešli.

Zanimljivo je da je njeno ime najviše pomenuto na Tviteru kada je reč o teniserkama i to od starta turnira, a na društvenim mrežama od starta godine beleži porast proja pratilaca za celih 19 procenata.

U lokalnim medijima su duhoviti njeno ime povezali sa imenom zemlje iz koje dolazi, "Ash-tralija". Ovo je velika injekcija za australijski tenis, ali i samu Ešli koja je sada uverena da može da duboko dogura čak i na Grend slem turnirima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.