Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2020, 14:21

Ašgabat se penje na vrh, Energetik u slobodnom padu

Danas dva duela u šampionatu Turkmenistana

Sukob komšija u Turkmenistanu. Dvostruki. Na teren u 15.00, u okviru 10. runde tamošnjeg šampionata izlaze danas fenjeraš Energetik i pretposlenji Nebitči, a 15 minuta kasnije boj će da biju Ašgabat i Merv, peti i šesti na tabeli.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Energetik ima razočaravajuću sezonu. Nakon 11 kola tim Rahima Kurbanmamadova iskočio je kao glavni autsajder šampionata. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ekipa ima samo pet bodova na svom kontu, a najbliži, upravo današnji rival Nebitči, mu je udaljen četiri koraka. Prošlonedeljni neuspeh od Ašgabata potvrdio je krizu Energetika, kome je to bio peti vezani poraz.

Nebitči takođe neuspešno egzistira u šampionatu Turkmensitana. Uprkos svim predviđanjima, tim Aleksandra Klimenka do početka 11. kola uspeo je da se pozicionira tik iznad najslabijeg. Međutim, Naftaši imaju razloga za optimizam, za razliku od trenutnog rivala. Nebitči ume da nasamari nekoga i u poslednjem kolu uspeo je da pobedi Kopetdag 2:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U drugom meču Ašgabat ima priliku da se trijumfom popne na deobu liderske pozicije. To mu je omogućila pobeda proteklog vikenda nad Energetikom. Prethodno je na slavlje čekao tri meča, pošto je izgubio od Altin Asira (1:4), a potom remizirao sa Šagadamom (1:1) i Kopetdagom (1:1). Zahvaljujući dobrom startu, Ašgabat i dalje učestvuje u borbi za nagrade.

Njegov rival Mervu prošlom prvenstvu bio je beznadežan. Imao je zaostatak od 16 bodova za drugim najslabijim. Stoga se trenutno šesto mesto smatra napretkom. Posle poraza od Kopetdaga (1:3) i fijaska od Altin Asira (0:4), Merv je dobio dva meča zaredom. Ovaj klub je ostvario pobedu nad poslednjim Energetikom (2:1) i pobedio je Ahal (3:0), koji je bio na liderskoj poziciji.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.