Asafa Pauel dobio saveznika na saslušanju u doping aferi

Izvor: Blic, 17.Jan.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asafa Pauel dobio saveznika na saslušanju u doping aferi

Zabranjeni stimulans oksilofrin ne bi pomogao jamajčanskom sprinteru Asafi Pauelu da uveća svoju brzinu, istakao je jedan od stručnjaka tokom saslušanja o dopingu slavnog atletičara.

Profesor toksikologije Vejn Meklolin to je rekao tokom dvodnevnog saslušanja o slučaju bivšeg svetskog rekordera na 100 metara Asafe Pauela, koji je prošle godine bio pozitivan na oksilofrin. Ako se utvrdi njegova krivica, biće suspendovan na dve godine.

"Oksilofrin ne povećava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brzinu", rekao je Meklolin.

Pauel (31) je jedan od pet jamajčanskih atletičara koji su prošlog juna, na državnom prvenstvu, bili pozitivni na zabranjene supstance. Sprinterka Šeron Simpson i on okrivili su kanadskog trenera Krisa Zereba za doping, pošto ih je on snabdevao lekovima.

Saslušanje o doping slučaju nastaviće se sledećeg meseca.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Asafa Pauel dobio saveznika na saslušanju u doping aferi

Izvor: Dzungla.org, 17.Jan.2014

Zabranjeni stimulans oksilofrin ne bi pomogao jamajčanskom sprinteru Asafi Pauelu da uveća svoju brzinu, istakao je jedan od stručnjaka tokom saslušanja o dopingu slavnog atletičara.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.