Arunović i Mikec osvojili  srebro na Svetskom kupu u Minhenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arunović i Mikec osvojili srebro na Svetskom kupu u Minhenu

Reprezentativci Srbije u streljaštvu, Zorana Arunović i Damir Mikec, osvojili su srebrnu medalju na poslednjem ovosezonskom Svetskom kupu u Minhenu, u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem.

Aktuelnim evropskim vicešampionima ovo je treće odličje u novoj olimpijskoj disciplini ove sezone. Prethodno su takođe bili drugi na trećem Svetskom kupu u američkom Fort Beningu, a bronzu su osvojili na drugom Svetskom kupu u korejskom Čangvonu.

Arunovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Mikec u finale su se plasirali sa drugim kvalifikacionim rezultatom.

Na startu nadmetanja za odličja dugo su se mučili da pronađu pravi ritam, ali kada su krenuli eliminacioni hici, usledile su jake "desetke" našeg para, koji se brzo probio na vrh.

Na liderskom mestu dočekali su i duel sa sjajnim ukrajinskim parom Olena Kostević i Oleh Omelčuk. Odluka o pobedniku pala je u poslednjoj seriji. Dve "devetka" našeg miksa koštale su ih najsjajnijeg odličja. Razlika je na kraju bila 0,2 kruga. Bronza je pripala kineskoj kombinaciji Ksiong - Pu.

Ovo je bila jedina medalja za naše strelce na Svetskom kupu u Minhenu.

Od 22. juna u španskoj Taragoni boriće se za odličja na Mediteranskim igrama, a na jesen ih očekuje Svetsko prvenstvo u korejskom Čangvonu, gde će osim medalja deliti i prve olimpijske kvote.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

MEDALJA ZA SRPSKI MIKS: Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili srebro na Svetskom kupu

Izvor: Kurir, 28.Maj.2018

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su danas srebrnu medalju u takmičenju mikseva vazdušnim pištoljem, kojim je u Minhenu završen četvrti Svetski kup u 2018. godini.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.