Arteta: Potrebna nam je sloboda govora

Izvor: B92, 24.Nov.2023, 22:20

Arteta: Potrebna nam je sloboda govora

Mikel Arteta, menadžer fudbalera Arsenala, rekao je da nema nameru da prestane da kritikuje suđenje ako za to ima osnova.

On je došao na udar medija pošto je suđenje u porazu njegovog tima od Njukasla nazvao "sramnim i skandaloznim".

Uoči susreta sa Brentfordom, Arteta je podvukao da niko nema pravo da mu uskraćuje slobodu govora.

"Pričaću i dalje. Morate da budete dosledni sebi i kao lider da budete originalni. Ne možete da budete ono što niste, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ja sam takav kakav sam", poručio je španski stručnjak.

On je takođe dodao da je Arsenal svoja viđenja spornog gola Njukasla poslao u sedište FA Engleske.

"Poslali smo naše viđenje, objasnili smo svoje razloge, tako da nemaam šta da komentarišem. Kada vas pitaju, date svoje mišljenje i to mirate da uradite na pravi način. Postoji proces u svemu tome. Dobro je da komuniciramo i želimo da unapredimo igru. Sudije, menadžeri, zvaničnici, sportski direktori, novinari, svi želimo bolju igru. Da bismo je imali, potrebna je sloboda govora, poštovanje na konstruktivan način, ali to treba promovisati. Dobro je da pred medijima pričamo o odlukama jer to donosi razjašnjenja", zaključio je Arteta.

Meč Brentford - Arsenal igra se u subotu od 18.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.