Arsenal je ostao jak i kad je otišao Anri

Izvor: Blic, 14.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal je ostao jak i kad je otišao Anri

Topovi pucaju sa „Emirata", na 12 kola pre kraja šampionata, fudbaleri Arsenala odlično vide ciljnu ravninu u Premijer ligi Engleske. Golobradi mladići Arsena Vengera imaju veliku priliku da preotmu titulu šampionu Mančester junajtedu, jer imaju velikih pet bodova prednosti u odnosu na rivala sa „Old Traforda".

Arsenal ove sezone igra lepo za oko, efikasno, nadasve lepršavo, ali malo ko je očekivao da će se to dogoditi samo nekoliko meseci pošto je klub napustila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prva zvezda, Francuz Tjeri Anri. Mnogo je bilo skeptičnih koji su tvrdili da Vengerov tim ne može da se uključi u bitku za šampionski lovor. Francuz i njegovi igrači sve su demantovali, jer su izuzev dva ili tri kola, koliko je na vrhu bio Mančester, stalno bili na čelu tabele Premijer lige.

Ove sezone je proigrao i Belorus Aleksandar Hleb koji smelo tvrdi da je odlazak Anrija samo oslobodio stega određeni broj igrača.

- Naši odbrambeni igrači su ranije odmah po osvajanju lopte pogledom tražili Anrija. Lopta bi odmah išla ka njemu. Kao da su mnogi zaboravili da i oni mogu da igraju. Naravno, Anri je veliki igrač i deo istorije ovog kluba. Međutim, njegov odlazak je doprineo mlađim igračima da se oslobode grča i počnu da se osećaju kao lideri - kaže Hleb.

To se posebno odnosi na Seska Fabregasa i, uz Kristijana Ronalda, prvog strelca lige Emanula Adebajora, koji je 19 puta zatresao mrežu protivnika.

Dresovi sa imenima ova dva igrača postali su pravi hit u Londonu. O Anriju više niko i ne priča, a Venger, koji je imao različitih iskustava u borbi sa Aleksom Fergusonom, oprezan je i tvrdi da ništa još nije rešeno.

- Ne želim da se igrači fokusiraju na bodovnu razliku između nas i rivala. Želim da povećamo tu prednost, a za to je potrebno da pobeđujete u svakoj narednoj utakmici. Želim da igramo kao pravi šampioni i da igramo kao što smo od početka sezone - rekao je francuski stručnjak koji je još jednom pokazao da ume da stvori ekipu koja igra tečan i atraktivan fudbal.

Otuda nije čudno što se pojavila priča o tome da je za iskusnog stručnjaka zainteresovana Barselona. List „El mundo deportivo" prenosi izjavu predsednika Đoana Laporte iz koje se može zaključiti da se na „Kamp nou" očekuju velike promene.

- Rajkard je čovek Barselone i on odlično razume da su klubu u različitim periodima potrebna drugačija rešenja - prenosi španski dnevnik.

To, svakako, znači da su Holanđaninu, naročito ako ne osvoji titulu u Primeri ili Ligi šampiona, dani u Barseloni odbrojani. Otuda se kao prvi kandidat ističe Venger, ali se pominju i Žoze Murinjo, Marko van Basten, Karlo Ančeloti i Rafa Benitez. Ipak, očekuje se da se u Londonu neće olako odreći usluga Vengera, posebno ako on ove sezone, što je realno, donese neki od velikih trofeja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.