Arsenal doveo Suareza, Barseloni lova možda na leto

Izvor: Mondo, 30.Jan.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal doveo Suareza, Barseloni "lova" možda na leto

Barselona je, inače, imala nameru da još ovog januara naplati njegov odlazak sa 20 miliona evra, što su i Sevilja i Betis bili spremni da plate, ali je fudbaler odbio povratak u Andaluziju i bukvalno izdejstvovao transfer u Premijer ligu

"Večita nada" španskog fudbala pokušaće "od nule" u Arsenalu.

Denis Suarez (25) prešao je danas iz Barselone kod bivšeg trenera Unaija Emerija, prvo na pozajmicu, a potom - možda - i permanentno ali za sumu od 22 miliona evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Saurez je imao 19 godina kada ga je Barselona "otkupila" od Mančester sitija za miliona evra.

Suarez, koji je bio neizostavan u veznom redu svih španskih selekcija do prelaska u seniore, u mlađim kategorijama nastupao je za matičnu Seltu, potom Mančester siti (koji se borio za njegov 800.000 funti vredan potpis sa Barsom, Čelsijem i Mančester junajtedom), da bi potom završio u Barseloni "B" čekajući poziv u prvi tim.

Ispostavilo se da je u sezoni 2014/15 bio pozajmljen Sevilji, gde je i upoznao Emerija i pokazao deo potencijala, ali je već naredne sezone zaigrao za Viljareal i to kao punopravni član "Žute podmornice" koja je za njega platila četiri miliona evra.

Pet golova na 48 utakmica u sezoni 2015/16 naterali su Barselonu da iskoristi "buy back" opciju i vrati ga na "Kamp nou" otprilike za istu sumu, ali... Od tog dana ime Denis Suarez počelo je da nestaje sa fudbalskog radara: 36 utakmica u prvoj, 27 u drugoj i svega osam u tekućoj sezoni, od čega dve u Primeri konkretan su povod za Emerijevu reakciju.

Suarez je zabeležio asistenciju i dva gola na osam nastupa ove sezone kod Ernestea Valverdea.

.

Njegov ugovor sa "Blaugranom" isticao je u junu 2020, pa ni katalonski klub nije mogao mnogo da se "nećka".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.