Arsenal beznadežno tone, Sitijeva lekcija Čelsiju

Izvor: RTS, 07.Mar.2018, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal beznadežno tone, Sitijeva lekcija Čelsiju

Fudbaleri Arsenala nižu neuspehe. Poslednji, što mnogi navijači "tobdžija" smatraju da je kap koja je prelila čašu kod Arsena Vengera, dogodio se na meču protiv Brajtona – 2:1. Mančester siti nezaustavljivo grabi ka tituli, "gađani" savladali Čelsi sa 2:1.
Užasan dan za navijače Arsenala na samom jugu Engleske. Brajton je savladao Arsenal sa 2:1.

Od samog starta su kola krenula nizbrdo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pa je Brajton vodio sa 2:0, već posle 26 minuta igre.
Prvo je štoper Luis Dank savladao Čeha u sedmom minutu. Glen Mari je povisio u 26. odličnim udarcem glavom. 
Brajton je bio mnogo bolji tim, a Arsenal kao skup amatera. Venger je nervozno sedeo na klupi i nije mogao da se pomiri sa lošom igrom svojih igrača.
Obamejang je smanjio u finišu prvog dela igre, ali to je jedino što je Arsenal uspeo da uradi na ovom meču.
Arsenal je šesti sa 45 bodova, a Brajton deseti sa 34.
U drugom današnjem meču u Premijer ligi, mnogi bi rekli mnogo interesantnijem, derbi susretu, sastali su se Mančester siti i Čelsi.

Ipak, ispostavilo se da nije bilo toliko zanimljivo. Superiornost Mančester sitija je ponovo došla do izražaja, iako su "građani" došli do gola tek u drugom poluvremenu, tačnije u 46. minutu, preko Bernarda Silve.
Do kraja meča, Siti je potpuno dominirao i kontrolisao meč, a na momente je delovalo kao da ne želi da postigne drugi gol. 
Siti je ubedljivo prvi na tabeli, ima 78 bodova, dok je Čelsi peti sa 53.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.