Arsenal bez Sančeza i Ozila: Kanta za napucavanje! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal bez Sančeza i Ozila: Kanta za napucavanje! (VIDEO)

Bornmut posle preokreta stigao do pobede

Kolilo loši morate da budete kad mi pobeđujemo u gostima?“, pevala je grupa Arsenalovih navijača zadirkujući pristalice Bornmuta. O, kako su samo pogrešili što su izazivali sudbinu. Inat je proradio pre svega kod Kaluma Vilsona, pa su Trešnjice stigle do preokreta i pobedom od 2:1 pokazali svetu koliko su Tobždije u stvari loše bez Aleksisa Sančeza i Mesuta Ozila.

Svima je to u stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << već dugo jasno. Svima, osim Arsenu Vengeru, koji se uoči početka sezone pogrešno opkladio, odbio zahteve dve najveće zvezde tima da ih pusti da odu, uveren da će se sa njima vratiti u Ligu šampiona i tako klubu obezbediti novac koji bi inače zaradio od transfera. Koliko je samo pogrešio što se uzdao u nezadovoljne igrače, uporno ponavljajući da njegov tim ima kvalitet za najviši plasman, iako su svi videli da to nije tačno.

Danas na Vitalitiju krunski dokaz. Ozil van stroja zbog povrede, Sančez je sklonjen iz tima neposredno pre utakmice što su mnogi protumačili kao znak da Čileanac ide ili u Mančester junajted ili u Mančester Siti. Bez njih dvojice, pa i Olivijea Žirua, Arsenal je zaista izgledao kao tek prosečan premijerligaški tim. Što u suštini i jeste.

Što je najgore, nisu Tobdžije danas ni odigrale svoju najgoru utakmicu. Imali su oni i gora izdanja. Ali ono što nemaju bez Sančeza jeste onaj pobednički mentalitet, koji ti šapuće da si najbolji, ne dozvoljava ti da padneš i brukaš teško stečeno ime. Pogodak Ektora Beljerina na divnu asistenciju Aleksa Ivobija nije tu ništa promenio.

Jednostavno, Dani Velbek, Granit Džaka, Škodran Mustafi, Rob Holding ili Džek Vilšer? Za uslove Premijer lige suv prosek od igrača. A Bornmut je dovoljno tvrdoglav tim da pokušava sve dok ne prođe.

Dugo i nije, ali onda im je Petr Čeh, verovatno jedini pravi šampion u današnjoj Arsenalovoj startnoj postavi, otvorio kapije preokreta. Rajan Frejzer je savršeno centrirao, Čeh pogrešno procenio loptu. Kalum Vilson je bio brži i izjednačio rezultat.

Nažalost po goste iz Londona, nije tu bio kraj njegovim mukama. Samo četiri minuta posle Vilsonovog gola još jedna lopta u Arsenalovoj mreži. Ovaj put Čeh ništa nije mogao. Štoperi su ga ostavili kao glinenog goluba na strelištu. Imao je Vilson sve vreme sveta da namesti, loptu je ostavio Džordanu Ajbu,  a ovaj iz punog trka neodbranjivo tukao za preokret i pobedu koja je Bornmut odvela u mirnije vode kad je u pitanju borba za opstanak.

Što se tiče Arsenala, i Liga šampiona sada deluje kao prevelik zalogaj za njih. Dobro nek razmisli uprava kluba pre no što odluči da Vengera ostavi na klupi. Tačno je da nije zaslužio da posle svega što je uradio za klub ode na ovako poražavajući način, ali čini se da bi odlaganje neizbežnog samo gurnulo Arsenal u još veću dubiozu.

A i ovo je zaista previše. Pojačanja pod hitno! Ona najskuplja.

Premijer liga, 23. kolo:

Subota:

Čelsi - Lester 0:0

Kristal Palas - Barnli 1:0 (1:0)

/Sako 21/

Hadersfild - Vest Hem 1:4 (1:1)

/Loli 40 - Noubl 25, Arnautović 46, Lancini 56, 61/

Njukasl - Svonsi 1:1 (0:0)

/Hoselu 68 - Aju 60/

Votford - Sautempton 2:2 (0:2)

/Grej 58, Dukur 90 - Vord Prous 20,44/

VBA - Brajton 2:0 (1:0)

/Evans 4, Doson 55/

Totenhem - Everton 4:0 (1:0)

/Son 26, Kejn 47, 59, Eriksen 81/

Nedelja:

Bornmut - Arsenal 2:1 (0:0)

/Vilson 70, Ajb, 74- Beljerin 52/

17.00: (2,90) Liverpul (3,45) Mančester Siti (2,40)

Ponedeljak

21.00: (1,22) Mančester Junajted (6,50) Stouk (13,0)


NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.