Izvor: Blic, 24.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Milošević je naš tobdžija

Antić: Milošević je naš tobdžija

Praznik na 'Balaidosu'. Selta večeras u osmini finala Lige šampiona u prvoj meču dočekuje Arsenal. Poraz od Malage u subotu stigao je u zao čas, povrede takođe unose nemir u tabor ekipe iz Viga, ali Radomir Antić ipak veruje da njegov tim ima šanse da se plasira dalje.

Svesni snage protivnika koji u Premijer ligi ne zna za poraz, u Selti spremaju odgovor na temu 'kako zaustaviti tobdžije'.

- To je pitanje za milion >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolara, teško je naći manu tako dobroj ekipi kao što je Arsenal. Motiva imamo na pretek, a najvažnije je da respektujemo protivnika i da pri tom ne potcenimo sebe nijednog trenutka - kaže Antić.

Protiv Malage povredio se jedan od najboljih igrača, Hesuli, i on neće moći da pomogne ekipi, to je nova glavobolja za Antića.

- Saša Ilić nema pravo da igra, pošto je već nosio dres Partizana u Ligi šampiona, a ne mogu da računam na još nekoliko igrača, osim Hesulija tu su Huanfran i Đovanela. Svakako da bi njihov nastup bio dragocen, ali jednostavno, to je viša sila i tu ne možemo ništa. Moramo se osloniti na sve raspoložive snage i pokušati da napravimo dobar rezultat.

Tjeri Anri igra fantastično u poslednje vreme, najveći je adut Engleza na večerašnjem meču i pitanje je kako će ga igrači Selte zaustaviti.

- Ulogu čuvara dobiće Velasko, koji je povremeni reprezentativac Španije i u kojeg imam puno poverenja da može taj zadatak da obavi uspešno. Nadam se da će imati veliku pomoć od igrača sredine terena, mislim da tu leži ključ uspeha - smatra Antić.

Kvaliteti Arsenala dobro su poznati iskusnom treneru koji zna odakle preti najveća opasnost.

- To je tim koji igra neverovatno brzo, sjajno se transformišu iz faze odbrane u napad, svi se pridodaju. Pun stadion i dobra atmosfera biće dovoljni da igrači daju maksimum protiv takvog protivnika - kaže Antić.

Oslonac u špicu napada Selte je iskustvo Save Miloševića. Naš reprezentativac će i večeras predvoditi juriše ka golu Jensa Lemana.

- Savo oseća posledice duge i naporne sezone, ali momentalno se dobro oseća i sigurno će igrati. Njegovo iskustvo puno znači ovoj ekipi, ne sumnjam da će i protiv Arsenala dati sve od sebe da postigne gol i pruži dobru igru - uveren je trener Selte.

Zoran Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.