Anjeli objasnio zašto su klubovi poput Zvezde nestali

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 12:08

Anjeli objasnio zašto su klubovi poput Zvezde "nestali"

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli objasnio je razloge nestanka pojedinih velikih klubova sa evropske fudbalske mape.

Tom prilikom se dotakao sudbine pre svega istočnoevropskih timova, među njima i Crvene zvezde.

"Na samom početku pobeđivali su veliki klubovi, od Bukurešta do Beograda. I to zato što su imali velike stadione i veliki broj prodatih ulaznica. Onda su došla TV prava i neke zemlje su se nametnule: Engleska, Francuska, Nemačka, Španija i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Italije. Sve druge, od Holandije do Srbije, nestale su. Prosto, nisu pripadale zemljama sa velikim BDP-om koji je garantovao novac od TV prava. Sledeća tranzicija su globalni brendovi: oni garantuju prihode dovoljne da obezbede finansijsku stabilnost za celu fudbalsku piramidu. Da svi procvetamo. Zato smo osnovali Superligu", rekao je Anjeli.

Anjeli je fudbal uporedio sa popularnim video-igrama.

"Superliga je simulacija onoga što mladi ljudi rade na digitalnim platformama sa igrama kakve su Kol od Djuti ili Fortnajt, jer one su sada u centru pažnje mladih. A oni će u bliskoj budućnosti postati naši potrošači", dodao je on.

Šta je Anjeli rekao o Superligi Evrope čitajte OVDE.

A OVDE saznajte koja su još dva kluba odustala od ovog takmičenja.

Sva dešavanja, komentare, odluke pratite u LIVE BLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.