Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 11:21

Andrija Živković, tema broj jedan za PAOK

Ili novi ugovor ili transfer

Poprilično iznenađenje je bilo letos kada je stigla vest da Andrija Živković prelazi u PAOK. Pogotovo kada je otkriveno pod kakvim finansijskim uslovima.

Dugo je srpski internacionalac odbijao da ode iz Benfike i za daleko veći novac nego što je na kraju dobio u Solunu. Ali, ako je u prošlosti pravio neke, možda pogrešne odluke, PAOK se ispostavio kao pun pogodak za Živkovića.

Maltene od prvog izlaska na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << teren pa do sinoćnjeg evrogola protiv AEK-a, Andrija se potvrdio kao vodeći igrač solunskog kluba. I postavio je sada, avansno, drugačije uslove kada dođe leto i na red priča oko njegovog ugovora. A, do nje mora da dođe.

Živković je letos potpisao za PAOK na dve godine, tako da crno-beli sa Tumbe sada moraju ili da mu ponude novi ugovor ili da ga prodaju. Ali, sada i finansijska ponuda grčkog kluba, priznaju to i tamošnji mediji, mora da bude neuporedivo izdašnija nego što je bila pre godinu dana. I svi listovi i portali se slažu: srpski fudbaler će biti i mora da bude tema broj jedan za upravu kluba u narednih mesec dana.

Jer, ako je Andrija bio u neku ruku zaboravljeni igrač kada je dolazio u PAOK, kojem je trebalo da se rehabilituje na terenu, sada je njegov status potpuno drugačiji, fudbalski je vaskrsnuo, vratio se u reprezentaciju, a u njegovom rezimeu još aktuelne sezone stoji da je na 43 utakmice postigao 12 golova, dok je za sedam asistirao. Posebna je priča što je u plej-ofu i polufinalu kupa, protiv najjačih rivala, Olimpijakosa i AEK-a postigao pet pogodaka.

Gol u četvrtak veče protiv AEK-a, lob sa 30 metara za pobedu, razgalio je navijače PAOK-a i Živkovića ponovo vinuo u centar pažnje.

Kada sam dobio loptu, podigao sam glavu, video da je golman AEK-a malo izašao i rešio sam da probam”, rekao je Andrija posle utakmice.

PAOK i Živković ispali su savršen spoj, ali leto će doneti novi izazov za obe strane.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.