Anderson „provukao“ Žalgiris u Top 16, litvanski velikan dolazi u Arenu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Dec.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anderson „provukao“ Žalgiris u Top 16, litvanski velikan dolazi u Arenu! (VIDEO)

Amerikanac je meč završio sa 26 poena, a na nešto više od dve sekunde do kraja pogodio je šut i dodatno slobodno bacanje za pobedu

Zelena šuma nije pala! Žalgiris je teže nego što se očekivalo uspeo da pobedi Dinamo Sasari u poslednjem kolu Evrolige - 80:79 i došao do plasmana u Top 16 fazu sa trećeg mesta grupe A. To znači da će se najtrofejniji litvanski klub naći u grupi sa Crvenom zvezdom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u narednoj fazi!

Najbolji pojedinac susreta bio je fantastični Džejms Anderson iz redova Žalgirisa koji je ubacio 26 poena, dok je Darijus Songaila postigao 13. U poraženom timu bolji od ostalih bio je Masimo Ćeza sa 14 pogodaka, a Dejvid Logan upisao je tri manje.

Domaćin je bio više nego ubedljiv u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali ogromnu razliku (49:37) i činilo se da će Sasari biti ispraćen kući sa najmanje 20 razlike. No, Italijani su snažno uzvratili u trećem kvartalu i za tren oka rezultat je bio u egalu, a Litvance je očekivao težak posao kako bi dobili meč. Neizvesnosti nije manjkalo ni u poslednjih 10 minuta, gosti su se dobro držali iako je ovaj meč za njih unapred značio oproštaj od ovosezonskog izdanja Evrolige, te su do samog kraja bili u igri za trijumf. Imao je Sasari i plus dva na desetak sekundi do kraja, ali je Džejms Anderson preuzeo stvar u svoje ruke i pogotkom uz dodatno slobodno bacanje „uvukao“ je Žalgiris u Top 16 - 80:79.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

EL - Drama u Kaunasu, Žalgiris u Zvezdinoj grupi!

Izvor: Sportske.net, 19.Dec.2014

Košarkaši Žalgirisa doveli su svoje navijače u predinfarktno stanje pošto su plasman u TOP 16 fazu obezbedili dve sekunde pre kraja utakmice sa Dinamo Sasarijem, poenima Džejmsa Andersona.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.