Anderson ispunio san, prvo veliko finale u karijeri!

Izvor: B92, 09.Sep.2017, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anderson ispunio san, prvo veliko finale u karijeri!

Kevin Anderson je u 31. godini stigao do prvog grend slem finala. Potpuno zasluženo jer je u polufinalu nadigrao Pabla Karenja-Bustu – 4:6, 7:5, 6:3, 6:4

Teniser iz Johanesburga je na najbolji način iskoristio situaciju u donjoj polovini žreba i tako postao prvi Južnoafrikanac još od 1965. i Klifa Drisdejla koji je stigao do meča za pehar na US Openu.

Takođe, on je prvi Južnoafrikanac u jednom grend slem finalu još od 1981. kada je Johan Krik trijumfovao u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Melburnu.

Iskusniji Anderson bio je blagi favorit uoči ovog meča i to je na terenu i potvrdio. Meč je trajao 175 minuta i utisak je da ultra defanzivni Španac nije imao rešenja za topovske servise i strašne forhende Andersona.

Kevin je imao čak 83 odsto poena osvojenih na svoj prvi servis, ispalio je 22 as servisa i zabeležio ukupno 58 vinera, naspram 21 koliko je imao Karenjo-Busta.

U prvom setu, Španac je bolje počeo, bio mu je dovoljan brejk u sedmom gemu za vođstvo u meču.

Anderson je u nastavku uspeo da smanji broj grešaka, podigne nivo igre. U drugom setu je poveo sa 3:1, potom je Karenjo-Busta izjednačio na 3:3, ali novim brejkom, u 12. gemu, Anderson je okrenuo meč na svoju stranu.

U oba seta do kraja, bio mu je dovoljan po jedan brejk. Držao je svoj servis, nije popuštao i tako stigao i do treće pobede nad Špancem ove sezone.

“Prvo finale, ovo je ostvaren san za mene. Dozvoliću sebi da sutra proslavim ovu pobedu. Bilo je teško, osećao sam nervozu na početku, Pablo je sve vraćao. Uspeo sam da se resetujem u drugom setu, da počnem bolje da udaram, i ritern je proradio, na kraju, moram biti zadovoljan igrom”, poručio je Anderson, koji je ove sezone 28. nosilac na turniru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.