Amerikanci rutinski protiv komšija

Izvor: MVP.rs, 06.Sep.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci rutinski protiv komšija

Počele su borbe u osmini finala Svetkog kupa.

Eliminacione borbe na Mundobasketu počele su utakmicom između Sjedinjenih Država i Meksika. U meču čiji se ishod mogao naslutiti i pre samog početka aktuelni svetski šampion nije imao nikakvih problema i slavio je sa ubedljivih 86-63.

Meksiko je u prvom delu meča uspeo da održi rezultatski priključak zahvaljujući svojoj svežini i nešto boljoj odbrani. Amerikanci su bili svesni svoje snage i nisu previše forsirali, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ali i u takvom ritmu stigli su do dvocifrene prenosti već u prvoj četvrtini. U tome periodu Kenet Farid je svojom energijom i skakačkom dominacijom napadački vodio svoj tim.

Meksiko je ravnotežu pokušao uhvatiti preko svog najboljeg igrača Gustava Ajona. Centar Atlanta Houksa je hrabro išao na Entonija Dejvisa i nekoliko puta mu je "prodavao" sjajne finte. Napad SAD-a je dodatno usporio i na poluvremenu je bilo prihvatljivih 42-27 u korist apsolutnog favorita.

Nastavak meča je doneo šutersku rapsodiju izabranika Majka Kriševskog koju je predvodio Stefen Kari (na kraju 6/9 za tri poena). Tu je već bilo jasno da povratka za Meksiko nema, i razlika je lagano skočila na preko 30 poena. U nastavku utakmice Amerikanci su odmarali vodeće igrače što je njihov protivnik iskoristio da ublaži poraz.

NBA zvezde iz američkog tima su tako lagano preskočile još jednu prepreku, i sada očekuju svog narednog protivnika, pobednika duela između Slovenije i Dominikanske republike. U premijernom meču u Blaugrani Amerikance je predvodio Kari sa 20 poena a pratio ga je klupski drug iz Golden Stejta Klej Tompson sa 15. Na drugoj strani Meksiko se dostojanstveno oprostio od turnira na kome je potvrđeno da se ovaj tim vraća u fokus svetske košarkaške javnosti. Pored standardno najboljeg Ajona (25p, 8sk) nešto više se očekivalo od drugog meksičkog NBA igrača Horhea Gutijereza, ali njegovih 7 poena dovoljno opisuje koliko prostora za igru nije bilo pored agresivnih američkih bekova.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.