Amerikanci potvrdili – sponzorišu Superligu

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 11:19

Amerikanci potvrdili – sponzorišu Superligu

Američka banka JPMorgan saopštila je da će finansirati projekat evropske Superlige koji je potresao svet fudbala.

"Mogu da potvrdim da finansiramo operaciju", rekao je portparol banke u Londonu za AFP.

On je kazao da u ovoj fazi nema dodatnih komentara.

Dvanaest najbogatijih evropskih fudbalskih klubova su kasno uveče u ponedeljak postigli dogovor o osnivanju Superlige.

Dogovor su postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Za predsednika je izabran prvi čovek "kraljevskog" kluba Florentino Peres. U tom novom takmičenju bi trebalo da učestvuje 20 klubova.

Klubovi osnivači bi odmah trebalo da dobiju po 350 miliona evra, a najavljuju da će kako se liga bude razvijala, budžet takmičenja premašiti 10 milijardi evra.

FIFA i UEFA su oštro reagovale, zapretivši tim klubovima da će biti suspendovani iz nacionalnih i međunarodnih takmičenja, odnosno da njihovi igrači neće moći da igraju za svoje reprezentacije.

Iz Superlige su čelnicima FIFA i UEFA poručili da su već pokrenuli pravne radnje kako bi zaustavili akcije koje za imaju za cilj sprečavanje pokretanja tog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.