Američki bekovi pojačali MZT Skoplje

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 20:26

Američki bekovi pojačali MZT Skoplje

Američki bekovi Sedrik Rasel i Ejasu Vorku novi su košarkaši MZT Skoplje, saopštio je makedonski šampion.

Kako ističe uprava skopskog kluba, "obojica su talentovani košarkaši sa evropskim iskustvom, koje krasi brzina, preglednost igre, a po potrebi i agresivnost prema protivničkom obruču kako bi svom timu doneli vredne bodove".

Sedrik Rasel (24 godine, 188 cm) iza sebe ima pet odličnih godina u elitnoj diviziji NCAA lige, od čega četiri na Univerzitetu Luizijana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojoj je u prošloj sezoni prosečno beležio 17 poena.

Prošle sezone je prvi nastup u evropskoj košarci upisao u dresu srpskog prvoligaša Tamiša, gde je prosečno beležio 16,2 poena uz 2,4 skoka i 2,3 asistencije.

Vorku (24 godine, 188 cm) je, navodi se, dobro poznat makedonskoj košarkaškoj javnosti, pošto je prošle sezone igrao za Gostivar sa prosekom od 16,8 poena, 5,1 skok i 7,2 asistencije.

"Svoju evropsku avanturu započeo je pre tri godine u hrvatskom Zaboku, a potom ostvario transfer u Zadar, gde je ostavio više nego solidan utisak", piše u saopštenju uprave MZT Skoplje (mztskopjeaerodrom.mk).

Dodaje se da je bekovskim tandemom iz SAD kompletiran kvartet stranaca koji će naredne sezone nositi plavo-beli dres MZT-a.

Skopski tim, koji će naredne sezone ponovo igrati u ABA 2 ligi, juče je pojačao srpsko-hrvatski centarski tandem Dušan Tanasković i Marko Baković, dan ranije talentovani Marinom Petkovim i Markom Milovanovićem, dok su ugovore potvrdili braća Damjan i Vojdan Stojanovski, Andrej Andonoski i trener Vasko Atanasov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.