Alves naučio da živi sa rasizmom

Izvor: B92, 08.Feb.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alves naučio da živi sa rasizmom

Desni bek Barselone Dani Alves rekao je da rasizam u španskom fudbalu ne može da se kontroliše.

Brazilac je, međutim, dodao da je naučio da "živi sa time".

Alves je otkrio da ga navijači u Španiji konstantno vređaju nazivajući ga majmunom'. On je navikao na to, ali je rekao da najviše problema da to prihvati ima njegova porodica. "Ja živim sa rasizmom u svakoj utakmici, ali nisam uvređen. Navijači me vređaju nazivajući me majmunom'."

"U startu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam bio šokiran, ali sada ne pridajem tim stvarima previše značaja. Naučio sam da živim sa time. Moja familija je tužna zbog toga. Oni se žale, ali ja pokušavam da se distanciram od toga, mislim das u ti ljudi neobrazovani.

Klubovi i liga pokušavaju da rade neke stvari kako bi to sprečili. Liga pokušava sa kažnjavanjem klubova, ali to se ne kože kontrolisati”, rekao je Brazilac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.