Alonso: Nisam ja veći od Meklarena

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso: Nisam ja veći od Meklarena

Vozač Meklarena Fernando Alonso negirao je nagoveštaje da je britanskom timu poručio da će otići na kraju sezone ukoliko se partnerstvo sa Hondom nastavi naredne godine.

Dvostrukom svetskom šampionu ugovor ističe na kraju ove sezone, a najavio je da će ovog meseca doneti odluku da li će ostati ili će preći u neki drugi tim.

Alonso već dugo ne krije svoju frustraciju zbog Hondine nepouzdanosti, a pred ovonedeljnu Veliku nagradu Italije pojavile su se spekulacije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je Meklarenu dao ultimatum da neće potpisati ugovor ukoliko tim ne nađe novog dobavljača motora.

Sajt motorsport.com ranije je najavio da je rok za odluku po pitanju motora za Meklaren i Toro Roso, koji pregovara sa japanskom kompanijom, ovaj vikend. Veruje se da britanski tim želi da raskine saradnju sa Hondom, ali situaciju komplikuje to što japanski proizvođač ne želi da odustane od Formule 1.

Apsolutno nema istine u onome što sam pročitao ove nedelje. Nisam ništa odlučio, niti sam veći od tima. U Meklarenu radi 1.000 ljudi, Honda radi za šampionat i svi znamo da ne idemo u pravom smeru. Nismo dovoljno konkurentni posle tri godine i želimo da promenimo situaciju. Ali, ja sam jedan od tih 1.000 ljudi i verovatno najmanje važan jer ako nisam ovde, pokušaću da budem negde drugde. Za Meklaren je važno da popravimo situaciju. Oni su prvi koji žele da napreduju. U pitanju je drugi najuspešniji tim u Formuli 1, tim koji ima najviše pobeda u Monci, mi smo Meklaren. Svi mi želimo istu stvar – da budemo konkurentni“, rekao je Alonso.

Upitan da li veruje da li bi Honda mogla vrlo brzo da postane konkurentna, Španac je rekao:

Mislim da se nikada ne zna. U pitanju je ista stvar kao sa Ferarijem 2014/15, kada su napravili veliki korak. Ako odete u pravom smeru, ako napravite motor koji funkcioniše i sve unapredite, rezultati se brzo promene, to je nešto što bih želeo da znam. Kako žele da napreduju, koji su naredni koraci? Imali su vremena u poslednje tri godine, imaju znanje i iskustvo, tako da bi to moglo da bude moguće, zašto da ne?“.

Alonso je uveren da Meklaren ima šansu da ponovo bude šampion, ali da mu je za to potreban bolji motor. Španac nije želeo posebno da komentariše šta bi uradio ukoliko bi britanski tim nastavio saradnju sa Hondom.

Videćemo. Posle takve odluke, morao bih da sednem sa ljudima iz Meklarena i Honde, da vidim kakva očekivanja imaju, kakvi su uslovi. Morao bih da saznam više detalje, ne samo od Meklarena, već i u Japanu, da odem tamo i iz prve ruke vidim razvoj, a potom ću doneti odluku“, istakao je Alonso.

Za Alonsove usluge poslednjih nedelja interesovanje je pokazao i Vilijams.

Šampionat Formule 1 se nastavlja predstojećeg vikenda Velikom nagradom Italije na legendarnoj „Monci“.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.