Alonso: Koncentracija ključ meča u Areni

Izvor: Mondo, 03.Nov.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso: Koncentracija ključ meča u Areni

Trener Baskonije uoči gostovanja Crvenoj zvezdi mts stavlja akcenat na psihološku pripremu igrača.

Foto: Promo/euroleague

Otišli su Velimir Perasović i nekoliko ključnih igrača (Janis Burusis, Majk Džejms, Darijus Adams, Davis Bertans), ali ekipa Baskonije - donedavno Laboral Kuća - nagovestila je partijama u prva četiri kola da će se ponovo boriti za visok plasman u Evroligi.

Proletos je Laboral bio na jednu loptu od pobede nad Fenerbahčeom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i plasmana na Fajnal for, sada je Baskonija zajedno sa Crvenom zvezdom mts u sredini tabele, sa skorom 2-2 i trijumfom u Madridu nad Realom, kao najvrednijim rezultatom.

Pobednik utakmice u Kombank areni u petak naći će se u prvih osam na tabeli, poraženi će donekle izgubiti korak, ali biće još 25 kola da se nadoknadi propuštena prilika...

"Koncentracija će biti odlučujući faktor. Stvari koje se budu desile tokom utakmice odrediće njen ishod, bez obzira na tehničku i taktičku pripremu. Frustracija i greške tokom samo jednog minuta, mogu da prouzrokuju seriju protivnika posle koje bi bilo teško vratiti se", kaže trener Baskonije Sito Alonso.

Njegova ekipa domaćin je u dvorani "Fernando Buesa", kapaciteta 11.000 mesta, dok u punu Kombank arenu može da stane gotovo dvostruko više gledalaca.

"Nema mnogo domaćih terena sa toliko navijača motivisanih da pomognu svom timu i zato moramo biti mentalno pripremljeni za svaku situaciju. Moramo da popravimo igru u odbrani i kaznimo protivnika poenima iz kontri čim se dokopamo lopte", dodao je Alonso, koji je kao najvažnije Zvezdine igrače izdvojio Dženkinsa, Simonovića i Kuzmića.

Iskusni Gruzijac Tornike Šengelija jedan je od šestorice bivših NBA igrača u timu Baskonije. Tu su i Šejn Larkin, Rodrig Boboa, Džoš Akojon i tek pristigli Čejs Badinger, dok Andrea Barnjani zbog povrede nije doputovao u Beograd.

"Nikada nisam igrao u Kombank areni i jedva čekam da se uverim kako to izgleda. Atmosfera u dvorani može da te motiviše i da te sputa, ali u našem slučaju će se sigurno desiti ono prvo", rekao je odlični krilni centar.

"Zvezda je vrlo dobar tim, zato i jeste u Evroligi. Igraju agresivnu košarku, ali mi smo dokazali da možemo da pobedimo svakoga, kod kuće ili u gostima. Probaćemo da dobijemo još jedan meč u gostima i tako steknemo kredit pred nastavak takmičenja".

Početak utakmice je u petak u 19 časova.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.