Alonso: Gotovo je sa F1; Dakar, Dajtona? Nisam Supermen

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso: Gotovo je sa F1; Dakar, Dajtona? Nisam Supermen

Nekadašnji svetski šampionu Formuli 1 Fernando Alonso je poručio da se sigurno neće vratiti u najbrži cirkus na svetu. On će voziti za Meklaren do kraja ove sezone, to jest još šest trka koliko je ostalo u ovoj sezoni.

Još samo šest puta ćemo videti Fernanda Alonsa u Formuli 1. Jedna od tih šest trka je predstojećeg vikenda u Sočiju, a Fernando Alonso je u Rusiji govorio o mogućnosti da se ipak vrati u ovaj šampionat.

"Moje vreme u F1 je završeno. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Želeo sam da budem najbolji vozač na svetu, u Formuli 1 i već sam postigao više nego što sam sanjao kada sam počinjao. Bio sam dva puta šampion, uspeo sam da pobedim Mihaela Šumahera i moje vreme u F1 je sada gotovo. Imam neke veće izazove od F1 trenutno i moram da ocenim šta mogu da uradim po tom pitanju", kazao je Fernando Alonso koji je sa Renoom osvajao titule 2005. i 2006. godine.

On je osvojio trku 24 časa Le Mana, a prošle godine je probao da pobedi i na trci 500 milja Indijanapolisa. Navodno on će probati to ponovo da uradi u Indikar seriji, a tako bi kompletirao triplu krunu motosporta.

Alonso je tokom trkačkog vikenda u Belgiji kazao da se možda nije definitivno oprostio od F1, ali je posle izjave u Rusiji izgleda zatvorio vrata za povratak u ovaj šampionat.

"Ima nekih prestižnih karijera koje ne možeš da dostigneš. Trebalo bi da živiš u drugom vremenu da bi ih dostigao, da imaš drugačiji automobil, da imaš drugačije staze, filozofije i načine vožnje. Postoje neki izazovi o kojima sada razmišljam. Dajtona 500 je jedinstven događaj, Dakar, Reli Monte Karlo... Ima mnogo stvari koje bih voleo da radim, ali moram da priznam da nemam talenat za sve to. Razmišljam o tih nekoliko trka, to je veliki izazov, ali videću ako ću moći jer nisam Supermen".

Ceo trkački vikend iz Sočija možete pratiti na Sport Klubu 1, a prvi nezvanični trening je na programu u petak od 10 časova.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.