Alimpijević: Evoliga je za nas korisna škola

Izvor: Sportske.net, 09.Nov.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpijević: "Evoliga je za nas korisna škola"

Šef stručnog štaba KK Crvena zvezda mt:s Dušan Alimpijević rekao je da njegov tim iz svakog meča u Evroligi treba da izvlači pouke i da mu elitno takmičenje posluži kao korisna škola.

Jedini srpski predstavnik u elitnom košarkaškom takmičenju u petak igra utakmicu šestog kola protiv Unikahe u Malagi. Ekipa Crvene zvezde mt:s doputovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je u Španiju u sredu uveče, a na put nije krenuo Pero Antić koji se još uvek oporavlja od povrede.

"Rastemo iz utakmice u utakmicu, normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije. Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude jedna korisna škola i da te oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je to moguće", kazao je trener Alimpijević.

Crveno-beli posle pet odigranih utakmica imaju negativan skor pošto su prethodnog četvrtka pretrpeli treći poraz u Evroligi.

"Mi zaista ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazimo kao favoriti. Čini mi se da su se očekivanja promenila posle skora 2-2, a voleo bih da imamo dobro razumevanje, jer Zvezda je na početku novog ciklusa, sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici ide na pobedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba na samom terenu", dodao je Alimpijević.

Unikaha je u identičnoj situaciji kao i Crvena zvezda mt:s, pošto je nakon startnog trijumfa nad šampionom Evrope vezala tri poraza, da bi u petom kolu prekinula negativni niz pobedom nad Anadolu Efesom.

"Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima, protiv Unikahe koja ima impozantan roster i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe", rekao je trener crveno-belih.

Crveno-beli su još u sredu u 6.30 odleteli za Pariz gde su proveli ceo dan, čekajući let za Španiju, ali su boravak iskoristili da se odmore i treniraju, a nakon dvočasovnog leta, u sredu oko 23 sata su i stigli u Malagu.

Utakmicom Unikaha - Crvena zvezda mt:s biće "zatvoreno" šesto kolo Evrolige, ali srpskog šampiona nove obaveze čekaju već u nedelju kada dočekuje FMP iz Železnika u okviru ABA lige.

Sledeće srede Zvezda u Beogradskoj Areni dočekuje moskovski CSKA u meču koji je od strane Evrolige označen kao derbi 7. kola.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVEZDA STIGLA U MALAGU: Teško putovanje za crveno-bele, Alimpijević veruje u kvalitet igrača (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2017

Unikaha dočekuje beogradski tim u okviru 6. kola Evrolige...Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u sredu kasno uveče u Malagu, gde ih u petak očekuje meč 6. kola Evrolige protiv Unikahe...ZA PROMENU: Boban Marjanović ponovo u AKCIJI (VIDEO)..PROCURILO: Zvezda i Partizan KAŽNJENI posle Večitog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.