Alen Omić novi centar Crvene zvezde

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2018, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alen Omić novi centar Crvene zvezde

Slovenački reprezentativac Alen Omić, novo je pojačanje KK Crvena zvezda na centarskoj poziciji, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana.

Slovenački centar Alen Omić potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone!

Slovenac bi trebalo da bude prava pomoć iskusnom Peri Antiću. Omić je do sada igrao u Hapoelu iz Jerusalima. U intervjuu za zvanični sajt kluba, Alen priča o ispunjenju dečačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << želje i velikom izazovu koji donosi igranje u Crvenoj zvezdi.

- Počeo sam svoju košarkašku priču u Zlatorogu, i nakon toga put je za svakoga ko želi da napreduje u slovenačkoj košarci sličan. Prešao sam u Olimpiju 2012.godine. U međuvremenu, postao sam i reprezentativac Slovenije, a kasnije me put vodi u Gran Kanariju,Anadolu EFES, pa Unikahu”.

Mnogi pamte upravo sjajnu sezonu u Unikahi, ali i gest iz finalne utakmice Evrokupa protiv Valensije, kada je Omić zaradio isključenje jer je utrčao na parket iako nije bio u igri - kako bi branio saigrača Nemanju Nedovića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i srpskog reprezentativca:

- Neda je bio moj najbolji prijatelj u Unikahi, momak koji mi je mnogo pomogao na ličnom planu da se snadjem u Malagi, i neko ko je puno doprineo da osvojimo Evrokup, najveći klupski trofej do sada u mojoj karijeri.  Nekako su me Zvezdaši pratili odmalena još u Sloveniji, imam puno prijatelja medju njima, uostalom nije tajna da je Crvena zvezda izuzetno popularna u Sloveniji” rekao je Omić i dodao:.

- Uostalom imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji, taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne, uostalom ima li razlike? I te ljude doživljavam kao svoje, mentalitet nam je isti!

Omić je reprezentativac Slovenije već 4 godine, visok je 216 centimetara, igra na poziciji centra i ima 25 godina. Sa Olimpijom je osvojio nacionalni kup i dva superupa, dok je u dresu Unikahe prošle sezone upravo sa Nemanjom Nedovićem  slavio osvajanje Evrokupa. Posle Jake Blažiča, Alen Omić je drugi reprezentativac Slovenije koji će nositi dres KK Crvena zvezda mts. Nadajmo se da će ostaviti i isti trag i osvajati trofeje kao i Jaka.

Pre Zvezde igrao je za Olimpiju, Gran Kanariju, Anadolu EFES i Hapoela iz Jerusalima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Omić novi centar Zvezde

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2018

Slovenački košarkaš Alen Omić novo je pojačanje Crvene zvezde, saopšteno je u klubu sa Malog Kalemegdana...Omić u beogradski klub stiže iz redova Hapoela iz Jerusalima, gde je počeo aktuelnu sezonu...Slovenački centar je u karijeri nastupao za Zlatorog, Olimpiju, Gran Kanariju, Efes i Unikahu,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.