Aleksandrov u finalu nemačkog Kupa, Obradovićeva Alba ispala od Bamberga

Izvor: Blic, 12.Apr.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandrov u finalu nemačkog Kupa, Obradovićeva Alba ispala od Bamberga

Košarkaši Oldenburga plasirali su se u finale Kupa Nemačke trijumfom nad Telekom Bonom sa 77:71, a Nemanja Aleksandrov ponovo je bio jedan od najboljih.

Na domaćem terenu Oldenburg će imati priliku da osvoji prvi Kup u istoriji, a rival u finalu biće im Bamberg, koji je deklasirao Albu našeg Saše Obradovića sa 86:65.

Telekom Bon je bio taj koji je diktirao tempo u prvom poluvremenu i držao sigurnu prednost. Posle 20 minuta gosti su imali osam poena viška, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je potom usledilo buđenje Aleksandrova i saigrača. Prvo su dobili treći period sa 22:13, da bi u samom finišu odigrali bolje i koncentrisanije i došli na korak od istorije.

Aleksandrov je upisao 12 poena i pet skokova u trijumfu svog tima, a najefikasniji u redovima Oldenburga bio je Kasper Ver sa 14 poena. Filip Nojman je dodao 13 poena i sedam skokova, a dvocifreni učinak imao je još Kris Krejmer sa 11 poena.

U tima iz Bona, Benas Vajkalas je imao 17 poena, dok su po 12 dodali Rajan Bruks i Tadas Klimavičijus, koji je upisao i osam skokova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.