Alegriju ultimatum, licitacija naslednicima već počela

Izvor: Mondo, 15.Feb.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alegriju ultimatum, licitacija naslednicima već počela

Bez obzira na praktično već obezbeđenu osmu uzastopnu titulu u prvenstvu Italije, burni dani predstoje treneru Juventusa.

Foto: Guliver/Getty images/Gabriele Maltinti

Do kraja sezone u Seriji A ostalo je još 15 kola, a vodeći Juventus već ima velikih 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli. Kako stvari stoje, Torinezi će osvojiti i osmu uzastopnu titulu prvaka Italije, međutim, to neće biti dovoljno da Masimilijano Alegri zadrži posao trenera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Tutosport" piše da je pred 51-godišnjeg stratega postavljen ultimatum, odnosno da se od njega traži uspeh u Ligi šampiona. Možda bi Alegri i uspeo da "preživi" bez osvajanja pehara, ali svakako da bi eliminacija od Atletiko Madrida u osmini finala bila signal za rastanak.

"Puca" u Juventusu: Dibala digao nos, Alegri ide?

Navodno, prvi kandidat da ga zameni je Zinedin Zidan, koji je letos svojevoljno napustio Real Madrid, a pominje se još jedan bivši fudbaler Juventusa, trenutno selektor svetskog prvaka Francuske - Didije Dešan, kao i aktuelni trener Liverpula, Jirgen Klop.

Zidan je dres Juventusa nosio od leta 1996. do leta 2001. i za to vreme osvojio dve titule u Seriji A, Superkup Italije, Superkup Evrope, Interkontinentalni kup i Intertoto kup.

Dešan je za Torineze nastupao od leta 1994. do leta 1999. i ima jednu titulu prvaka Italije više od Zidana, jedan tamošnji Superkup, kao i osvojen Kup, ali i Ligu šampiona.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.